CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szülők tiltakozása és petíciója régi Rákóczi iskola bezárása ellen

2011. március 07. 01:55 - Szerkesztő73

 Tisztelt Polgármester Úr! Mélységes felháborodással hallottuk, először is gyerekeinktől, majd később a 2011.február 7-én tartott szülői értekezleten, hogy Önök bezárnák Csepel legrégibb iskoláját a II. Rákóczi Ferenc úti általános iskolát, ami több mint 100 éves. Teszik ezt úgy, hogy Önöket a csepeli szülők és lakosok választották meg, akik akkor örültek, hogy végre Csepelen is megtörtént a változás. Mint adófizető állampolgárok joggal tarthatunk igényt arra, hogy a kerületben az általunk megválasztott képviselőink véleményünket kikérjék a döntéshozatal előtt, valamint tájékoztassanak minket arról, hogy egyáltalán mi az elképzelésük és ezt ne a gyerekeink pletykáiból kelljen megtudnunk. A mai napig semmilyen formában tájékoztatást nem kaptunk az Önkormányzattól a tervezett változásokról.

 Ennek a nagy múltú iskolának az épületét önkormányzati kibővítésre szánnák. Nem volt éppen elég az, hogy két évvel ezelőtt az akkori MSZP vezetés kitalálta, hogy összevonják a Karácsony Sándor úti általános iskolával és a II. Rákóczi Ferenc úti általános iskola, mint olyan megszűnik és telephellyé alakul át. Aminek a vonzata az lett, hogy a tanári hívatásuk iránt elkötelezett pedagógusok többségét elküldték és a Karácsony Sándor úti általános iskolából jönnek át a tanárok tanítani, a telephellyé leminősített II. Rákóczi Ferenc úti általános iskolába. Abba az akkori vezetés sem gondolt bele, hogy a gyerekek lelki és szellemi fejlődését szem előtt tartsa és ez alapján hozza meg döntését.
 
Mi akik a választások után úgy gondoltuk, hogy a mostani vezetés jobb lesz, mélységesen csalódtunk. Önök is semmibe veszik a gyerekek fejlődését (a jövő nemzedékét) és most azt találták ki, hogy végleg bezárják az iskolát.
 
Úgy gondolják, hogy a gyerekeket ez nem viseli meg???????
 
Megszokott környezetükből kirángatva, rákényszerítve őket új iskola választására????
 
Kérjük a Tisztelt Polgármester Urat, hogy az iskola bezárását függessze fel és vegye tiszteletbe az Önt megválasztó állampolgárok akaratát is!
 
Mivel más eszközünk nincs, ezért csak levélben tudunk tiltakozni és aláírást gyűjteni az iskola bezárása ellen.
 
Mint Fidesz-es képviselő Ön tudja a legjobban, hogy Önök is hányszor gyűjtöttek az elmúlt években az állampolgároktól aláírást bizonyos módosítások miatt!
 
Remélve, hogy levelünk nem süket füleket talál várjuk az Ön válaszát.
 
 
Budapest, 2011. február 11.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr132717193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása