CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elhunyt Csorba József csepeli feltaláló

2011. március 26. 11:45 - Szerkesztő73

A gyászoló család tájékoztatása alapján a 21.kerületi hírhatár közölte, hogy Csorba József életének 82 évében, hosszú betegség után, 2011. március 17-én, a Jáhn Ferenc Dél-pesti Kórház Weiss Manfrédről elnevezett csepeli részlegében elhunyt.
 
Temetése április 13-án lesz, 11 óra 15 perckor a Csepeli Temető 2. számú ravatalozójánál. Gyászolja felesége és két gyermeke: Éva és József. 
A 21.kerületi hírhatár felidézi az elhunyt életútját is. Mint írják: Csorba József 1929. július 19-én született. Az ötvenes években hivatásos katona volt, 1960-ban költözött Csepelre, ahol két keze munkájával építette fel családi házát a Királyerdőben. A Csepeli Motorkerékpárgyárban kapott munkát, majd egy hangszerkészítő vállalatnál dolgozott szerszámkészítőként. A gyakorlati tapasztalatokat tanárként is kamatoztatta, a MÜM 1. Szakmunkásképző Intézetben oktatta a tanulókat a szerszámkészítés rejtelmeire. Majd ismét a Csepel Művek lett munkahelye, ekkor daruszerelő csoportvezető volt. Találmányait is ez idő tájt kezdte el kifejleszteni.
 
Mindig azt hangsúlyozta, hogy őt nem a pénz motiválja, inkább az a cél vezérli, hogy segítsen embertársain. Találmányai felemésztették megtakarításait, de hozzájárulhatnának ahhoz, hogy az emberek könnyebben élhessék mindennapjaikat. Csorba József csaknem tíz találmányát szabadalmaztatta.
 
Csorba József temetése április 13-án lesz, 11 óra 15 perckor a Csepeli Temető 2. számú ravatalozójánál. Táviratcím: Csorba Józsefné, Királyerdő út 140.

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr352772831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása