CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Takács Mónika a szemébe akar nézni azoknak, akik elvették édesapja életét!

2011. május 02. 19:26 - Szerkesztő73

Szemébe akar nézni azoknak, akik elvették édesapja életét! Takács Mónika – aki a csepeli kettős gyilkosság egyik áldozatának, Takács Józsefnek a lánya – lelke 2009. január 7-én történt borzalmas tragédia óta nem nyugodott meg. (Blikk, 2011. május 02. 16 óra 29 perc)

 
A gyászolók igazságot követelnek, és
mint a Blikk megtudta, annak ellenére, hogy a vádirat szerint a ravaszt Kun Tamás húzta meg, s oltotta ki az iskola igazgatójának, és az egyik tanárnak, Papp Lászlónak az életét, azt gondolják: Deme Gábor egykori gazdasági igazgató éppúgy felelős a történtekért, mint maga a „hóhér".
 
– Édesanyámmal elmegyünk a bíróságra, hogy belenézzünk a gyilkosok szemébe. Nem szeretnénk interjúkat adni, vagy szerepelni, mindössze abba egyeztünk bele, hogy Vujity Tvrtko és a Napló stábja ott legyen velünk. Ez ad némi erőt nekünk – nyilatkozta a Blikknek Mónika, aki a gyilkosság éjszakáján a Blikk riporterétől tudta meg az iskola előtt zokogva, hogy édesapja hunyt el.
Akkor azokban a pillanatokban, amikor még a rendőrség nem találta meg a mindent rögzítő diktafont, s hitte K. Tamás verzióját, mely szerint csuklyás támadók végeztek Papp Lászlóval és Takács Józseffel, a lány már tudta, hogy a gyilkossághoz köze van az apja és a gazdasági igazgató között húzódó feszültségnek és sikkasztási ügynek.
 
– Azt gondolom, hogy lehetősége van az áldozatok hozzátartozóinak, hogy részt vegyenek a tárgyaláson. Meg kell élniük gyászukban ezt a katarzist. Az azonban, hogy kit milyen felelősség terhel, a bíróság tiszte megítélni – reagált dr. Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje.
 
Mint ismeretes 2009. január 7-én Deme Gábor tájékoztatta Kun Tamást, hogy este megbeszélést tervezett Takáccsal elbocsátásának körülményeiről. A vád szerint Kun Tamás hívatlanul, fegyverrel, és több tucat lőszerrel felszerelve elment a találkozóra, ahol a beszélgetés kellős közepén hidegvérrel lemészárolta Takács Józsefet, és Papp Lászlót.
 
A nyomokat megpróbálták eltűntetni, a biztonsági kamera felvételeit őrző számítógépes merevlemez a mai napig nem került elő, ahogyan a rájuk nézve terhelő dokumentumokat tartalmazó aktatáska sem, amit az intézmény vezetője már halála előtt két nappal is magával hordott, hogy leleplezze, s a rendőrségen bejelentse a sikkasztást.
 
Lebukásukat az okozta, hogy Papp László egy diktafonnal a zsebében ült le a megbeszélésre, amely a beszélgetést és a gyilkosságot is rögzítette. K. Sz.
Forrás: BLIKK
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr152872415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása