CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kábítószer és illegális DVD is volt a csepeli kerékpárboltban

2011. június 09. 11:26 - Szerkesztő73

Egy csepeli kerékpárüzlet padlásán több mint 12 ezer hologram nélküli írható adathordozót és majdnem 50 gramm kábítószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói. A Privát Kopó bűnügyi magazin így számolt be a XXI. kerületi bűnügyről:

A szervizt is működtető boltban az adóellenőröknek nyugta nélkül adott el illegális DVD-t az eladó, ezért értesítették a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság munkatársait, akik

pillanatok alatt a helyszínre érkeztek és házkutatást tartottak. A lemezeket tartalmazó dobozok átvizsgálása közben a nyomozók egy nejlonzacskóban 49 gramm cannabis gyanús anyagot is találtak, ezért értesítették a csepeli rendőrkapitányságot, amelynek nyomozói szintén a helyszínre érkeztek és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt büntető eljárást indítottak.

A hologramos matrica nélküli adathordozókat a pénzügyi nyomozók szerzői jog vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalták.

A jogdíj meg nem fizetésével okozott kár becsült összege több mint egymillió forint. Az elkövetőt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti a bíróság.

A szerzői jogok vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény nyomozása január elsejétől kizárólag a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörébe tartozik.

Forrás: privatkopo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr412970084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása