CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit csinál most Németh Szilárd?

2011. augusztus 15. 11:27 - Szerkesztő73

Csepel csütörtök óta szerepel az újságok címoldalán, a televíziók, rádiók, internetes hírportálok vezető bűnügyi hírei, rendőrségi és bulvár tudósításai között. Csepel választott fideszes polgármesterének (képünkön), Német Szilárdnak azonban a hangját sem lehetett hallani a mai napig vagyis hétfőig. Helyettesét, az egyik alpolgármestert és egy csoportvezetőt tolt maga elé, amikor a szigetcsúcsi rablógyilkosságokkal, az eperföldön elhantolt áldozatokkal kapcsolatban kellett megszólalni valakinek Csepel vezetői közül. Hova lett a máskor oly szószátyár, feljelentésekben gyakorlott polgármester? Miért nem szólal meg most, amikor Csepel nehéz napokat él át? Mit csinál  Német Szilárd? Más összefüggések alapján ugyan, de ezt kérdezte a csepel.blog.hu oldalon VOX is, akinek figyelemre méltó írását szó szerint közöljük:

Mit csinál Németh Szilárd? Gondolom, dolgozik, mint minden polgármester, bár lehet, hogy Ő is szabadságon van, mint napjainkban a kormány. Azonban Ő nem csak polgármester. Fővárosi és országgyűlési képviselő is. Sőt, utóbbi két funkciójából adódóan még több /fővárosi, ill. országgyűlési/ bizottság vezetője, tagja is. Van tehát munkája, bőven. Rendkívül nehéz, szerteágazó tevékenységéről csak időnként és helyenként kap – nem éppen teljes körű –, tájékoztatást az érdeklődő csepeli polgár. A helyi médiában mindenesetre rendszeresen „kap teret”. Kíváncsi voltam azonban, hogyan telnek napjai. Pontosabban: a három – egyenként is egész embert igénylő, ezért jól megfizetett –, feladatból mennyi „jut” a csepelieknek?

A helyi honatyák havonta egyszer írásos tájékoztatást kapnak az önkormányzat, illetve a hivatal előző testületi ülés óta végzett munkájáról. Az önkormányzat honlapján ezek elolvashatók. Átnéztem az utolsó három tájékoztatót. A polgármester a havi tájékoztatókban 2-3 oldalon sorolja azokat az eseményeket, ahol megjelent vagy ahol helyettesítették tisztségviselő társai. Ezek munkájának tartalmi kérdéseiről, eredményeiről természetesen nem adnak, adhatnak számot, számomra mégis sokat „mondanak”. Nézzünk néhány fontosabb adatot:

A három hónap alatt 141 programon kellett volna részt vennie. Kellett volna, mert sokirányú elfoglaltsága miatt csak 110-en tudott megjelenni. Az alpolgármesterek vagy szakterületi vezetők helyettesítették olyan eseményeken, mint például:
- a csepeli pedagógusnap,
- a Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesületének taggyűlése,
- a Csepeli Vállalkozási Közalapítvány vezetőségi ülése,
- a MAHART Szabadkikötő bejárása,
- az AGMI Zrt. közgyűlése,
- a Weiss Manfréd család csepeli látogatása,
- az agglomerációs települések érdekvédelmi szövetségének alakuló ülése,
- a csepeli költészet napi ünnepség,
- a csepeli gyermeknap,
- a Csepel Táncegyüttes ünnepi gálaműsora,
- a csepeli iskolákban kitűnően végzett tanulók köszöntése stb.

Polgármesterünk tehát – más irányú elfoglaltságai miatt, már első polgármesteri évében –, nem vett részt a Csepel életében, fejlődésében meghatározó szerepet játszó vállalkozók találkozóin, fontos önkormányzati és kiemelkedő kerületi oktatási, kulturális eseményeken. Pedig – állítólag –, várták! Arról nem is beszélve, hogy több program nem is „fért bele” a polgármesteri felsorolásba. Ismerőseim szerint valószínűleg azért, mert azokon egyetlen tisztségviselő sem vett részt. Mondták is sokan: „…pedig megbeszéltük, hogy jönnek!”, vagy „…arra sem méltatnak bennünket, hogy eljöjjenek közénk!”

Olvasóim most mondhatják magukban: a polgármesternek nem kell mindenhol megjelenni, s egyébként meg 110-en részt vett. Az sem kevés. Közben még dolgozni, sőt, utazni is kellett. Igazuk van. Csakhogy: a polgármester által megtisztelt programok több mint 55%-a nem kerületi, hanem fővárosi, országgyűlési kötelezettségéből adódott. Funkciói, az ezekből adódó feladatok tehát „elvitték” Csepelről. Vajon elegendő-e mindez egy 80 ezres kerület irányítására, a csepeli önkormányzat előtt álló feladatok sikeres megvalósításához? Elegendő-e az egyharmadnyi munka, erőfeszítés a „kétharmad által végrehajtott fülkeforradalomi változások” helyi végrehajtására? Sokan mondták erre válaszul: „…igaz, hogy havi 1,7 milliót keres, de legalább közel van a tűzhöz és százmilliókat, milliárdokat fog hozni Csepelre! Majd meglátod!” Nosza! Lássam, lássuk már!

vox
(csepel.blog.hu)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr543154634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gumi fakanál 2011.08.15. 18:18:08

Mit csinál, mit csinál? Írja a következő feljelentést az iskolaGYILKOS. Hiszen egyszerűbb pofázni, másokat feljelentgetni, mint dolgozni. Csak azt nem értem , hogy nincs senki , aki visszaemlékezne, mit művelt a nyugdíjas pénzeket megvédő emberke, amikor a csepeli gyújtogató ténykeett csepelen? Mindenhol lázított, sajtótájékoztatott, háborgott, hogy mit (nem) tesz a polgármester , meg a rendőrség stb.Nem csak lelkiismeretlen, hanem rövideszű is, ha erre nem emlékszik. D e mit is várunk a csepeli fülkeforradalmárok sötétlelkű vezérétől? Már akkora a feje szegénynek, hogy panoráma képet kell csinálni róla, ha azt akarják, hogy egy képen rajta legyen. Csoportképet pedig scak úgy tudnak csinálni , hogy eőször felveszik a frakcióját, majd odaillesztik azt a bödönfejét. Állítólag a következő önkormányzatnak azzal kell szembesülnie, hogy a legtöbb kiadást a fotósok és a fotoshop fogja jelenteni..

Szerkesztő73 2011.08.16. 14:07:11

@gumi fakanál: Jól emlékszünk Németh Szilárd gyújtó hangú beszédeire. A néhány nappal később, a Magyarok Nyilai által felgyújtott Vörös Csepel presszót sem felejtettük el. A Csepel újság példányai őrzik ezeket az eseményeket. Az archívumok kincsei időnként életre kelnek

2012.03.28. 10:53:33

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása