CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megszólalt az MSZP a csepeli borzalmak kapcsán

2011. augusztus 17. 21:09 - Szerkesztő73

A 168 óra című hetilap internetes változata közölte: az MSZP XXI. kerületi szervezete azzal a kéréssel fordul a csepeli városvezetéshez, hogy - a kerület és vonzáskörzete békéje érdekében - haladéktalanul rendelje el a lakott területeken túli városrészek hatósági átvilágítását, az esetleg még ott élő hajléktalanok emberhez méltó körülmények között történő elhelyezését!

Az elmúlt héten a sajtó által nyilvánosságra hozott, Csepel - eddig lakatlannak hitt - külterületén brutális kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmények nem csak a fővárosi hajléktalanhelyzet tarthatatlanságára, hanem a főpolgármesteri hivatal és egyes fideszes önkormányzatok látszat- és büntetőpolitikájának csődjére is felhívják a figyelmet - közölte a 168 óra című lappal az MSZP csepeli szervezetének elnöke, Szenteczky János.

A kormányzati hallgatásból tudható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszterhez intézett minapi felszólítása ("a rendőrség ellenőrizze a hajléktalanok városokon kívüli élettereit!") süket fülekre talált. Ez azonban nem jelenti azt, hogy legalább ott ne történhetne meg egy alapos terepfelmérés, ahol ma már tudni lehet, hol húzódnak meg a fedél nélkül élő, a társadalom perifériájára sodródott emberek.

Az egész országot megdöbbentő, példátlan és tragikus történet bűnügyi szálainak felderítése az illetékes nyomozó hatóságok feladata és felelőssége. Lenne mit tenni azonban a helyhatóságoknak, a központi szerveknél jobb helyismerettel bíró önkormányzatoknak, helyi fenntartású rendfenntartó és szociális intézményeknek is.

Az MSZP csepeli szervezete ezért azzal a kéréssel fordul a jelenlegi városvezetéshez, hogy - a kerület és vonzáskörzete békéje érdekében - haladéktalanul rendelje el a lakott területeken túli városrészek hatósági átvilágítását, valamint gondoskodjon az esetlegesen ott élő hajléktalanok emberhez méltó körülmények között történő elhelyezéséről!

Forrás: 168 óra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr583161154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása