CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Suba alatt Csepelen 2.: Mennyiért független egy ad-hoc ügyvéd?

2011. szeptember 26. 02:06 - Anzágo

Úgy tudjuk, hogy nem rég ülést tartott az „ingyenesen átruházott közművek körülményeinek feltárására” felállított ad-hoc (alakalmi, eseti) vizsgáló bizottság és pénzről, közpénzről, egészen pontosan a közpénz kifizetéséről döntött. Az aktust egyelőre sűrű homály fedi.

A XXI. kerületi Fidesz maga előtt tolva a jobbikos képviselőt Csepelen ugyanazt a forgatókönyvet próbálja meg alkalmazni mint amit párttársaik a Parlamentben használnak. Az október 12-i ad-hoc tanácskozásnak egyetlen napirendje volt (az egyebek mellett), idézzük: „Javaslat az Ad-hoc Bizottság munkájához szükséges független ügyvéd igénybevételére” Na már most! Mint tudjuk, ebben az országban, így Csepelen is, ha lehet senki sem dolgozik ingyen. Az ügyvéd sem kivétel, főként, ha független (kitől, mitől?). Rettentően izgatna bennünket, hogy az ad-hoc bizottság miként, milyen kritériumok alapján tudta eldönteni, hogy az „igénybevételre” kiszemelt prókátor mennyire független, egyáltalán, ad-hocéknál mi a függetlenség mértékegysége? Legyen ez az ő dolguk.

De mennyibe fog kerülni az önkormányzatnak ez a függetlenség az „igénybevétel” esetén? Ez nem az ad-hoc bizottság magánügye. Közpénzről van szó, tehát számot kell adni a költekezésről. Egyelőre még a fülkeforradalmároknak is! Persze, tudjuk, aki kíváncsi, az hamar megöregszik. Nehéz sors. De mi lesz a sorsa annak, aki a nyilvánosság tájékoztatása nélkül költi el a közpénzt? Suba alatt azért egy fülkeforradalmár erről is mondhatna néhány ad-hoc szót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr223256795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása