CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi történt a rendkívüli képviselő-testületi ülésen ?

2011. október 14. 00:01 - Szerkesztő73

Csütörtökön, október 13-án ülést tartott a XXI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete. A meghívóban 12 napirendi pont szerepelt. A történtekről az önkormányzat hivatalos hírportálja, a csepel.hu ennyit írt: 

"A 2011. október 13-i ülésen a képviselők megszavazták a 71-es jelzésű BKV-járat útvonalának visszaállítását, elfogadták a Szent Imre tér rekonstrukciós terveit, valamint határoztak az október 23-án átadásra kerülő Csepel Örökség és Csepel Díszpolgára címek adományozásáról is. (Blogunk hamarosan külön cikkben ismerteti a kitüntetettek névsorát- a szerk)

Várhatóan jövő év elejétől ismét az eredeti útvonalán fog közlekedni a 71-es busz. A változtatás oka az, hogy jelenleg a megállók távol helyezkednek el a rendelőintézet épületétől, a piactól és nincsen le- felszállási lehetőség a bölcsödénél, illetve a templomnál. A busz a Szent Imre térről indulva a Táncsics Mihály, a Széchenyi, majd a Kolozsvári utca érintésével a Katona József utcára kanyarodva arra folytatná útját, amerre jelenleg is jár. A környéken lakók kétezer aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy állítsák vissza az egykori útvonalat.

2012. július 18-án ünnepli Csepel újjáépítésének 300. évfordulóját és ebből az alkalomból a Szent Imre tér felújításra kerül. Az országzászló rekonstrukció a tér délnyugati részén valósul meg, nagyjából ott, ahol a II. világháború során megsemmisült országzászló állt. A Csepel központi terén jelenleg álló, különböző stílusban épült, esetenként igen megviselt állapotú pavilonokat elbontják és újakat alakítanak ki helyettük. A beruházás első része a 300 éves évforduló napján lesz felavatva, a pavilonsor pedig ezt követően nyeri el végleges formáját."

A hivatalos közlés a fentiek szerint négy napirendi pontot érint. A többi nyolcról egyelőre semmit sem szólt  a hivatalos hírportál. Ennek ellenére a Csepel újság olvasóit a közeli napokban tájékoztatni fogjuk a történtekről.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr993301760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énisvoltam 2011.10.14. 11:28:47

Csepelen úgy látszik a képviselő testületnek nem kell ismerni az előterjesztéseket előre , elég ha a " bölcs" városvezér hű csicskásával a helyszínen adják elő! A szavazó (pénznyelő)alattvalók akkor is megszavazzák ha nem is hallják hogy miről szavaznak!!
süti beállítások módosítása