CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A demokrácia felszámolói megalázzák, lenézik a magyarokat

2011. október 18. 11:25 - Szerkesztő73

"Nagy bánatomra be kell ismernem, hogy ebben a kérdésben az én jóhiszeműségem sem kapta meg azokat a remélt támaszokat, melyeket a sajtó törvényváltozásnál feltételeztem.  Azt gondoltam ugyanis, hogy van javítani való a korábbi évek kommunikációján és, ha ezt célozzák a változások, akár előre is léphetünk. Velem szemben azoknak lett igazuk, akik úgy vélték, hogy a változtatások a demokratikus intézményrendszer felszámolása irányába hatnak. A mai tájékoztatási rend arra épül, hogy akinek szól, vagy akire vonatkozik, az egy komplett idióta! Lenézik, semmibe veszik, és intézkedéseikkel megalázzák mindazokat, akik érintettek e kérdésekben." - Ezekkel a megállapításokkal találkozhatunk Horváth Gyula legfrissebb, Kódolt beszéd című blogbejegyzésében. Csepel volt szocialista alpolgármesterének figyelemre méltó írását ismét változtatás nélkül ismertetjük olvasóinkkal:

KÓDOLT BESZÉD

Az ember kapkodja a fejét, és értetlenül néz, annak a kommunikációnak nevezett szemfényvesztésnek a következményeként, ami manapság uralja a kormányzó, pártsajtót és (sajnos) a közszolgálati médiát.

A jelenlegi politikai hatalom egyre erősebben igyekszik a sajtó szakmaiságát és objektív jellegét megváltoztatni. A Fidesz teljesen maga alá gyűrte a tájékoztatást.
Azok a törvényi módosítások és személycserék, melyeket a "fülke forradalom" óta végrehajtottak még azokat a jóhiszemű embereket is meggyőzték arról, hogy éppen az ellenkezőjét teszik annak, amit mondtak, -akik úgy gondolták, hogy esélyt kéne adni a győzőknek arra, hogy bebizonyítsák jóakaratukat. Nagy bánatomra be kell ismernem, hogy ebben a kérdésben az én jóhiszeműségem sem kapta meg azokat a remélt támaszokat, melyeket a sajtó törvényváltozásnál feltételeztem.
Akkor ugyanis azt gondoltam, hogy van javítani való a korábbi évek kommunikációján és, ha ezt célozzák a változások, akár előre is léphetünk. Velem szemben azoknak lett igazuk, akik úgy vélték, hogy a változtatás a demokratikus intézményrendszer felszámolása irányába hatnak.
A mai tájékoztatási rend arra épül, hogy akinek szól, vagy akire vonatkozik, az egy komplett idióta! Lenézik, semmibe veszik, és intézkedéseikkel megalázzák mindazokat, akik érintettek e kérdésekben.

Már a kezdeteknél jobban figyelni kellett volna!
Azóta tényszerűen kiderült, hogy az ellenzékben tett ígéretek félmondatok!
A munkahelyteremtésről, az egészségügyi rendszerről, a közlekedésről, a nyugdíjakról stb, stb, tett kijelentések a választás után úgy fejeződtek be, hogy a megvalósulásuk 2014 után várható. Akkor, amikor már új választás, új emberei lesznek hatalmon.
Tehát, ők lesznek a hibásak a korábbi 2010-es Fidesz ígéretek meg nem valósulásáért. Ez az a cinizmus, melyet a kormány oldalon kreatív tájékoztatásnak tartanak. Erre mondom én végtelen nagy visszafogottsággal, hogy szemfényvesztés!

Mert miről van valójában szó akkor, amikor a Fidesz azt mondja, hogy baleseti adóval kell megterhelni a jármű tulajdonosokat?
Arról, hogy ez a kormány is a világban páratlanul megsarcolt magyarokat tovább szorítja.
A fizetések arányában világ első adómennyiséget tovább növeli a közlekedésben résztvevőkön. Akkor, amikor pár éve, -még ellenzékben a 300.-Ft körüli benzinárnál- már az akkori kormányt adócsökkentésre kényszeríttette. Most 400.- Ft körül nem a csökkentés, hanem az új sarcoltatás jut a beképzeltek agyában.
Az egykulcsos adóval, a szuperbruttó eltörlésével, pedig nem elsősorban a "söralátétnyi" bevallást, hanem a kisemberek fizetéscsökkentését kívánták foganatosítani.

A rendvédelmiek nyugdíjának eltörlésével, nem az 50 év körülieket akarják a munka világába visszavezetni (mert valójában azok úgyis dolgoznak, ha van hol) hanem büntetni akarja őket azért, mert korábban ehhez a szervezethez tartoztak.
Úgy tűnik, mintha az ő tevékenységük, nem is lenne munka a számukra. A tűzoltók, rendőrök, katonák, feladataik végrehajtása során gyakran az életüket is kockáztatják. Ezért kiemelt fizetést nem, de nyugdíj korhatár kedvezményt kaptak az államtól.
Ez volt az alku! Ezt a megegyezést rúgta fel egyoldalúan, erőből, gőgösen és pofátlanul a mostani kormány.
Az érdekegyeztetést, egy kofa kompániává silányítja, és hűvös kívülállóként nézi az általa keltett és gerjesztett veszekedést.
Az összes korkedvezményest a kommunikációjuk szerint a "munka világába vezetnek". (Talán még a 80-as, 90-es éveikben járó régi vezetőket is, de nem kizárt, hogy az ilyen korú bányászt, kohászt, vasutast is.)

Mintha nem látnák, hogy áldásos tevékenységük következtében Magyarországon a környező európai államoktól jóval nagyobb a munka és a munkahely hiánya.
Nincs hova visszavezetni!
Az igazi elképzelés a kormány részéről az, hogy ezeket az embereket büntetni kell!
Nem a munkába, hanem a nincstelenségbe, hajléktalanságba, végső soron halálba kergetik ezek az intézkedések a védtelen magyar állampolgárokat. Mindezt jól fizetett, a munkát még távolról sem ismerő ficsúrokkal, flegmán vágják az emberek arcába.
Az a taktikájuk, hogy lehetőleg egymásnak ugrasszák a szenvedőket, mert akkor könnyebb kihasználni őket. A lakókat a hajléktalanokkal, a cigányt, a nem cigánnyal, a határon kívülit az itthonival, a nyugdíjast a fiatallal, a munkanélkülit a dolgozóval.
Közben álszent módon az alaptörvényben, az ember magzati élettől megkezdődött védelméről papolnak.
Ki hisz már nekik?

Akkor, amikor se magzatnak, se gyereknek, se felnőttnek, se öregnek nem ad a korábbihoz hasonló biztonságot a mostani hatalom!
Ez a kódolt beszéd uralja a hazai politika kétharmadát, meg a radikálisokat. Ehhez asszisztál -bénult kábulatban- az elveit vesztett demokratikus ellenzék jelentős része is.
Ettől nyög a becsapott, félrevezetett dolgozó emberek óriási tömege Magyarországon.

Horváth Gyula
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr483311358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása