CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leleplezés: Csepeli kórház-kezelés Németh Szilárd kamuja után

2011. október 24. 11:31 - Szerkesztő73

Egy évvel az önkormányzati választások után, új sorozatot indítottunk, „Szembesítés: Németh Szilárd találkozása saját ígéreteivel, szavaival és a tényekkel…” címmel. Rovatunkban a kerület 2010. október elsején megválasztott új polgármestere, Németh Szilárd által elmondottakat és tényeket „állítjuk” egymás mellé -, a csepeliek tényszerű tájékoztatása érdekében. A sorozat harmadik írása a polgármester csepeli kórházzal kapcsolatos ígérgetéseivel és a kiábrándító, leleplező tényekkel foglalkozik.
 
Németh Szilárd azt mondta:
„Meggyőződésünk, hogy a Csepel-szigeten élőknek szükségük van kórházra, ezért kezdeményezzük a csepeli kórház visszaszerzését.” /idézet az új képviselő-testület Szent Imre téri eskütételi ünnepségén – 2010. október 12.-én –, elhangzott polgármesteri beszédből/.
 
Ezzel szemben tény:
Budapest- Főváros Önkormányzat Közgyűlése 2011. szeptember 28-án Tarlós István Főpolgármester előterjesztésében tárgyalta a „Javaslat megállapodás megkötésére a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi intézményeinek állami működtetése kapcsán” c. javaslatot. Az előterjesztés „ A Megállapodás I. sz. Melléklete” című részében szerepelt – a többi kórházzal együtt –, a  Fővárosi Önkormányzat Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet és a csepeli két telephely /Déli utcai Csepeli Kórház telephely és a Koltói Anna utcai tüdőgondozó, 2/3 részre használat joga a XXI. kerület részére bejegyezve/ átadása is.
 

A közgyűlés jegyzőkönyve szerint a vitában Németh Szilárd nem vett részt, hallgatott. A javaslatról a testület az MSZP-s képviselők kezdeményezésére név szerint szavazott. A jegyzőkönyv 86. oldalán olvasható: Németh Szilárd igennel szavazott, tehát szavazatával hozzájárult ahhoz, hogy a Főváros kórházai állami kézbe kerüljenek. Így Csepelnek, a Csepel-szigetieknek nem lesz kórházuk. A közgyűlés egyébként 18 igennel, 15 ellenszavazattal, 0 tartózkodással hagyta jóvá, a Főpolgármester által is megszavazott javaslatot. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr723325892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énisvoltam 2011.10.24. 17:22:24

Nem tudom miert vagyunk meglepödve? Annyit gyakorolták hogy" hazudtunk ejjel nappal" Hogy márnem is tudnak mást tenni! :)

csaba péter 2012.03.20. 01:09:19

A kórházhoz néhány gondolatot .
Anno még 1990 és 94 között a fidesz szdsz vezetés megbízásából foglalkoztam a kórház műszaki és energetikai helyzetével.
A Vizsgálat eredménye az volt hogy
1) A műszaki állapot leromlottsága teljes rekonstrukciót igényel .
2) Energetikailag a kórház tarthatatlan helyzetben van
3) A kórház helye anno a gyár kiszolgálása miatt lett kiválasztva így lakossági ellátást végezni benne enyhén szólva is tarthatatlan.
Az energetikai vizsgálat megállapítása szerint ebben az időben az CSESZÜ szolgáltatta méretlenül a GÖZ az IVÓVIZ a CSATORNA és részben a VILLAMOS és GÁZ energiát
Ezen szolgáltatások mivel a gáz és a villamos energia kivételével méretlenek voltak , megegyezéses átalány formájában lettek kifizetve.
A vizsgálat feltárta hogy ,az erőmű megszünése esetén az önkormányzat nem fogja tudni finanszírozni a kórházat . És ez anno be is következett.

csaba péter 2012.03.20. 01:12:29

Persze vissza lehet venni a kórházat hisz a fidesz tiltakozott tüntetett is érte , csak ha fizetni is kell persze hogy hallgat mindenki mint szar a fűben.
süti beállítások módosítása