CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi történik ebben az országban?

2011. november 07. 00:49 - Szerkesztő73

Mi történik ebben az országban? Ezt kérdezem időnként barátaimtól, ismerőseimtől, és ezt kérdezik tőlem ők is. Költői a kérdés? Igen. Költői, mert természetesen vannak politikusi, szakértői elemzések, amelyek számomra is körültekintő válaszokat adnak, döntő többségükkel egyet is értek. Költői, mert az elemzők, a vitapartnerek nagy része szerint az emberek többsége is válaszolt már a kérdésre. Másfél évvel az országgyűlési választások után – mondják a szakértők vagy a vitapartnereim –, az emberek többsége világosan látja: a győztesek, a fülkeforradalmárok, a Fidesz-vezérek becsapták az embereket, rászedték az

egész országot.

Becsapták és azóta is becsapják – mondom én. Megdöbbentő kijelentések, átgondolatlan mondatok, elképesztő hazugságok hallhatók, olvashatók ugyanis a média különböző fórumain. Az oktatási államtitkár egy sajtótájékoztatón kijelenti: nem lesznek iskolabezárások, pedagógus elbocsátások. Amikor a parlamenti bizottság egyik tagja, az államtitkár helyettes elé teszi főnöke, az államtitkár által is aláírt – 633 iskola bezárásáról, legalább 8000 pedagógus elbocsátásáról szóló –, dokumentumot, annak eláll a szava. Lehetséges, hogy az oktatási államtitkár asszony „nem tudta mit írt alá?” Vagy rosszak a szakértők? Azok, akik a kormányzati törekvéseket alátámasztják, a beszédeket írják, fényképezik a miniszterelnököt, vagy csak tanácsokat adnak, minimum 150 millióért. Tanácsokat, hogyan kell szociális népszavazással megbuktatni a „hazaáruló”, „rabló”, „saját népére rárontó” szocikat. Tanácsokat arra, hogyan kell lejáratni, elítéltetni, legalább rabláncon vezetve „láttatni”őket.

Az ország házának nagy bajuszú első embere viszont mindig tudja, mit akar mondani, nincs szüksége tanácsokra. Szerinte „…a demokráciák kezdik hitelüket veszteni, s mindenféle idióta pártok lépnek fel és szereznek akár mandátumot is.” Nála azonban nem csak más pártok idióták. Sommás véleménye szerint, az Emberi Jogok Európai Bíróságában is „néhány idióta döntött” a vörös csillag hazai viselésének engedélyével kapcsolatos, egy magánszemély által indított perben. Azt a 47 ország által működtetett bíróságot járatja le, amely immár 61 éve működik – az egész világ által elismerten. Persze az is igaz, hogy fenti szavai összhangban vannak ama kormányzati szándékkal, amely az ügyészség után, „maga alá akarja gyűrni” a teljes bírósági rendszert is, mert már nemcsak az ügyészségre, hanem a bíróságokra is szükségük van.

A szélsőjobbot viszont „tartani kell”. Később még szükség lehet rájuk. Ezért Csurka, saját újságja legutóbbi számában, nyugodtan hamisíthatott náci jelvényeket a tüntetők kabátjára. Azokéra, akik az Új Színház, a főpolgármester által – a szakma, a hazai és nemzetközi színházi közvélemény ellenére –, kinevezett igazgatója ellen tüntettek. Hamisíthatott, hiszen tudta: a kormány egyetlen embere sem fog reagálni. Sokkal nagyobb ugyanis a tét. A gazdaság összeomlásáról, a szociális, társadalmi feszültségek növekedéséről, az elkerülhetetlen bukásról kell a figyelmet elterelni. Elterelni, mert, hogy ma mi történik ebben az országban, azt tudják. De mi lesz holnap? A holnap mindig ismeretlen. Nincs a hatalmukban. Remélem nem is lesz.

VOX
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr323359955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása