CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szembesítés: Németh Szilárd találkozása saját ígéreteivel és a tényekkel – 5. rész

2011. november 14. 07:12 - Szerkesztő73

Egy évvel az önkormányzati választások után, új rovatot indítottunk, Szembesítés: Németh Szilárd találkozása saját szavaival és a tényekkel címmel. Rovatunkban a kerület fideszes polgármestere, Németh Szilárd által elmondottakat és a tényeket „állítjuk” egymás mellé –, a csepeliek tájékoztatása érdekében. Sorozatunk ötödik írása az önkormányzat hivatalos honlapjával, a www.budapest.21.hu portállal foglalkozik.

A 2011. február 11-i képviselő-testületi ülésen az egyik MSZP-s önkormányzati képviselő a következő kérdést tette fel a polgármesternek: „Támogatja-e a csepeli önkormányzat a csepel.info.hu –t bármilyen módon, anyagilag, erkölcsileg?” Válaszul,

Németh Szilárd azt mondta:

„A Csepel.info.hu úgy tudja, az egy MSZP-hez közel álló honlap, semmi esetre sem támogatná, de fideszhez közel álló honlapot sem támogatnak. …a csepel.hu –t bruttó 400.000.- Ft-ból teremtettük újjá, a budapest21.hu pedig 170 millió forintba került. Össze lehet hasonlítani a kettőt. Ismerteti, 150 millió Ft volt a kialakítása és eddig 20 millió Ft-ot költött az önkormányzat rá saját adóforintjaiból.” /2011. február 11-i képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve./

Ezzel szemben tény:

1) A csepel.info.hu című csepeli hírblog sosem volt MSZP-hez közel álló honlap. A csepeli internetező közvélemény, sőt néhány fideszes ismerősöm szerint az egyik fideszes alpolgármester és baráti köre működteti.

2) Nem lehet összehasonlítani a csepel.hu-t a www.budapest21.hu-val. Az utóbbi pályázati pénzből valósult meg /úgy tudjuk, Budapest kerületeiben elsőként/, s a bekerülési összeg tartalmazta a teljes hardver „kiépítését”, telepítését, illetve elhelyezésének műszaki és technikai feltételeit, a szoftvert, a program „feltöltését”, valamint az önkormányzati dolgozók felkészítését is.

3) Az önkormányzat hivatalos honlapján, a csepel.hu -n változatlanul önálló helyet és csatlakozást (linket) kap kitüntetett honlapként,  egy „zavaros hátterű”, fideszes hangvételű hírblog, miközben más, a Fideszétől eltérő véleményt képviselő csepeli hírblogok csatlakozásai (linkjei) nem kerültek és kerülnek fel önállóan a csepel.hu-ra.

4) A budapest21.hu viszont gyakorlatilag „eltűnt a cybertérben”, jelenleg elérhetetlen, pedig a jegyzőkönyvek tanúsága szerint a pályázati szerződés kötelezi az önkormányzatot a folyamatos működtetésére. Ki tud többet a www.budapest21.hu –ról?

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr573375816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása