CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli kultúra gyásznapja: fideszes lecke arroganciából, dilettantizmusból

2011. november 22. 16:07 - Szerkesztő73

A XXI. kerület képviselő testületének november 21-i ülésén a Fidesz-KDNP-s többségnek  mindössze egy órára volt csak szüksége, hogy a csepeli közművelődési hálózatot gyökeresen felforgassa. A kormánypártok csepeli városvezetési gyakorlata duplán tanulságos: életre szóló leckét ad hatalmi arroganciából, döntéshozatali dilettantizmusból. A XXI. kerületi fideszes városvezetés által alattomosan benyújtott,

gyorsított tempóban tárgyalt és érdemi vita nélkül megszavazott  előterjesztés a több évtizedes munkával kiépített, és a kerületben élők számára jelentős értéket képviselő csepeli közművelődési rendszer tönkretételének záródokumentuma. A kerület kulturális kiürítését eredményező határozat – amelyre a CSEPP-TV Kft. televíziós műsorszolgáltatásának felszámolása már csak rátesz egy lapáttal – Csepel általános fejlődésére is negatív hatással lesz.

A javaslat simul a kormányzati törekvéshez: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkársága ugyanis korábban eldöntötte a közgyűjteményi, közművelődési intézetek összevonását, létszámuk 20 százalékos csökkentését. A csepeli vezetés, amely eddig sem az együttműködési készségéről volt híres, ezúttal már önálló gondolkodásra sem vállalkozott – így szolgai végrehajtója lett egy szakmailag átgondolatlan, ostoba kormányzati döntésnek.

A javaslat – miután hiányzik mögüle a szakmai, pénzügyi elemzés és hatástanulmány, valamint az érdekképviseleti szervek véleménye – az MSZP számára elfogadhatatlan. 2011. november 21-e tegnaptól a csepeli kultúra gyásznapja.

Forrás: csepelen.hu  mszp.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr653403729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása