CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kormányellenes tüntetések lesznek a hétvégén, a civilek is demonstrálnak

2011. november 30. 10:06 - Szerkesztő73

Újabb nagy kormányellenes tüntetések lesznek a hétvégén. Négy szakszervezeti konföderáció támogatja a közszolgálat védelmében szombat délelőttre meghirdetett demonstrációt. Az MSZOSZ, a Liga, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés kifogásolja a kormányzat több eddigi és a jövőre vonatkozó lépéseit.

Közleményük szerint a jövő évi költségvetés tervezetéből kiderül, hogy veszélyben van a közszolgálati ellátórendszerek, az egészségügy, oktatás, szociális ellátás, kultúra és közgyűjtemények, valamint a közigazgatás és a rendvédelem finanszírozása. Azt is kifogásolják, hogy az intézmény-bezárások és szervezeti összevonások dilettáns és átgondolatlanul zajlanak és folyatódik a létszámleépítés, a politikailag motivált elbocsátási hullám is.
Csatlakozik a Magyar Szolidaritás Mozgalom is szakszervezeti demonstrációhoz. A bohócforradalom és az ország-védelmi futás meghirdetése kapcsán elhíresült szervezet tagjai Budáról , a Lánchídon átvonulva csatlakoznak majd a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi térre meghirdetett tüntetéshez.

A civilek is újra tüntetnek szombaton. Az Egymillióan a Sajtószabadságért Facebook csoport hét pontos követeléssel állt elő. Egyebek mellett Matolcsy György azonnali felmentését szeretnék és a gazdaságpolitikai irányítást egy úgynevezett válságtanácsnak adnák át.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr673424241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása