CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyomozást indítottak a csepeli szennyvíztisztító ügyében

2011. december 03. 10:11 - CSú-admin

A Magyar Nemzet szombati számában a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője elmondta: akárcsak az október közepén a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. privatizációs szerződéseinél, a szennyvíztisztítónál is ismeretlen tettes ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást.

A fővárosi önkormányzat nevében Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester még 2005-ben kötött szerződést a francia többségű Csepel 2005 FH Konzorciummal a csepeli szennyvíztisztító több mint 120 milliárd forintba kerülő kivitelezésére, majd négyéves üzemeltetésére. A beruházás 65 százaléka EU-s pénzből valósul meg, azonban közbeszerzési szabálytalanságok miatt 10 milliárd forintot már elvontak.

A csepeli szennvíztisztító december 1-e óta a Főváros tulajdonában van, Tarlós István november végén állapodott meg a franciákkal. (Hírszerző)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr203433402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása