CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Magyar Köztársaság törölve

2011. december 05. 22:44 - CSú-admin

Az MTI közleménye: Az új alkotmány miatt Magyar Köztársaság helyett Magyarország felirat szerepel majd az érmék hátoldalán.

Megváltozik az új, forgalomba kerülő magyar pénzérmék felirata, miután 2012 január 1-jével az ország hivatalos megnevezése Magyar Köztársaságról Magyarországra változik - tájékoztat a Magyar Közlöny legfrissebb, hétfői száma. A változtatást a Magyar Nemzeti Bank elnöke rendelte el. Az új kibocsátás az 5, a 10, a 20, az 50, a 100 és a 200 forintos címletű érméket érinti. A jövő év január 1. után vert érmék hátoldalán már a Magyarország felirat lesz olvasható. 

A CSÚ szerkesztőjének megjegyzése: Bár a hivatalos közlemény nem szól róla, ennek ellenére tény, hiszen a Magyar Közlönyben is látható, hogy az új magyar forintról nem csak a Magyar Köztársaságot, hanem történelmének jeles, megbecsült személyiségeit is eltüntették. Deák Ferencet, a Haza Bölcsét a nőszirom, (20 forintos), Kossuth Lajost, a Habsburg Ház trónfosztóját a korona (100 forintos) váltja fel  a Fidesz Alaptörvényének (új alkotmányának) hatálybalépése, a 2012. január 1. után kiadott fémpénzen. A 20 forintos fejcseréje, pardon: helycseréje így néz majd ki:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr693441343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása