CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kommunikációs káosz elsötétítéssel

2011. december 06. 00:18 - CSú-admin

Nyilvános kérdések Csepel polgármesteréhez a megszüntetett CSEPP-TV Kft-vel kapcsolatban a csütörtöki közmeghallgatás előtt:
 
Budapest, XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete június 30-án a CSEPP-TV Kft. műszaki fejlesztésével kapcsolatos javaslatról hozott döntést. Az előterjesztő a következőkkel indokolta javaslatát: „ A CSEPP-TV Kft., mint csepeli média mind a lakosság, mind a szakma elismert tényezőjévé vált. Tevékenysége feltételeinek korszerűsítése szükséges.” A testület a fejlesztésre 10 millió forintot hagyott jóvá, az általános tartalék terhére. November 21-i újabb határozatában viszont felkérte „…a társaság ügyvezetőjét, hogy 2011. december 31. napján televíziós műsorszolgáltatását szüntesse meg.” Vajon mi történt ez alatt a 144 nap alatt? Mi indokolta a
Nívó-díjas szerkesztőség munkája műszaki feltételeinek fejlesztésére hozott döntés „felülírását”? Mivel a választ nem ismerem, s nem tartom valószínűnek, hogy a polgármestertől választ kapnék, ezért néhány „költőinek tűnő kérdésem” van csak – a nyilvánosság keretei között.
 
1) Ki a felelős azért, hogy a televíziós műsorszolgáltatás 10 millió forintos műszaki fejlesztésére hozott júniusi képviselő-testületi döntést majd öt hónap múlva meg kellett változtatni, azaz meg kellett szüntetni a televíziós adást? A novemberi döntésnél hangoztatott érvek júniusban nem voltak ismertek? Vagy ha igen akkor miért hagyták figyelmen kívül? Mi lesz a tízmilliós fejlesztés során beszerzett vagy felújított eszközök sorsa? Mi lesz a 2012. januárjától felesleges televíziós „eszközparkkal”?
 
2) A testület legutóbbi határozata arra kérte a társaság ügyvezetőjét, hogy a televíziós műsorszolgáltatást 2011. december 31. napján szüntesse meg. A CSEPP-TV azonban már november 21. óta csak Képújságot sugároz. Mi ennek az oka? Ki ezért a felelős?
 
3) A CSEPP-TV munkatársai – miután november 21. óta beszüntették műsorszolgáltatásukat, sőt már az aznapi testületi ülésről, saját megszüntetésükről sem tudósítottak, tudósíthattak?! –, a december 2-án tartott közbiztonsági fórumról, illetve főkapitányi sajtótájékoztatóról még felvételeket készítettek. Ezek azonban már nem kerültek be a CSEPP-TV műsorába – az önkormányzat honlapja leadta, a Fideszhez közelálló hírblog pedig „átvette” a felvételt. Vajon miért nem adták le a CSEPP-TV-ben? Most akkor kinek „működik” vagy „nem működik” – december 31. napjáig –, a CSEPP-TV? Az Önkormányzat honlapjának készít háttéranyagot? Netán a Fideszes hírblognak? Talán már csak az önkormányzat vezetőinek „magántársasága”?
 
4) Ez utóbbi feltételezést  az a tény is alátámasztja, hogy a Királyerdei Művelődési Házban, valamiért teljes titokban megrendezett miniszteri fórumot is felveszi vagy fel kell vennie a CSEPP-TV-nek. De olyan titokban ám, hogy az önkormányzati hivatalos honlapra is csak utólag, november 5-én, 14:16 órakor tették fel, a fórum megrendezésének dátuma nélkül. Így „nem kellett bevallani”, hogy elfelejtették a vidékfejlesztési miniszter úr lakossági fórumáról tájékoztatni a lakosságot. A csepelujsag.blog.hu – hoz azonban már korábban eljutott, „befújta” a szél. Meg kell tehát kérdeznem a polgármester urat: mikor volt Csepelen a miniszter úr? Miért kellett titokban tartani, az ezek szerint csak a címében lakossági „lakossági fórumot”? A miniszter úr félt, vagy a polgármester úr? Vagy a Fidesz Csepeli Szervezete? Esetleg mindannyian? Mitől? Kitől? A csepeliektől?
 
5) Polgármester úr! Ki a felelős ezért a kommunikációs káoszért? Az Ön által utált „koncepciókkal” van csak baj, vagy rossz az egész fülkeforradalmi tájékoztatási rendszer? Nem kellene már az utolsó, „harmadik borítékot is felbontania”?

                                                                      VOX 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr563441511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása