CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A parlamentarizmust meghaladó ellenzéki ellenállást kell építeni

2011. december 18. 19:46 - csú

Scheiring Gábor, a Lehet Más a Politika (az LMP) országgyűlési képviselője, az LMP gazdasági kabinetjének vezetője írja blogjában: "Bevallom, magam sem hittem volna, de a legdurvább orbánfób jóslatok is lassan válóra válnak. December 23-án az utolsó hat fogaskerék is bekerül a rezsim gépezetébe. Orbánt meg kell buktatni, és a köztársaságot alapjaiból kell újraépíteni. Ehhez pedig új összefogás kell: december 23-án a parlament előtt.

Megvallom, én nem gondoltam volna, hogy a diktatúra-építés kendőzetlen egyszerűségének és a pszichiátriai gazdaságpolitikának ilyen halálos egyvelegét valósítja majd meg az új kormány. Baromira nem örültem a kétharmadnak, de túlzónak éreztem a sokakban megerősödő rettegést. Az alkotmányozás belőlem végleg minden illúziót kiölt, meglepetés azóta már nem ér. Azóta azt gondolom, hogy a parlamentarizmust meghaladó ellenzéki ellenállást kell építeni.

Aki ódzkodott ettől, annak legkésőbb a tegnapi nap fel kellett nyissa a szemét. Akinek nem, annak ott vannak Kerényi és társai remekművei e bejegyzés helyett. A tegnapi nap magába sűrítette a második Orbán-kormány másfél éves regnálásának minden agyamentségét és pöffeszkedő hatalmi gőgjét. Eljött a pillanat, hogy a kiépülő Orbán-rezsimmel szembeni ellenállást új fokozatba kapcsoljuk. Folytatás és részletek ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr623473946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása