CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Már a csepeli fideszeseket ellenőriztetik közpénzen a fideszes városvezetők

2012. január 03. 13:55 - csú

A Csepel újság értesülése szerint a „csepeli önkormányzat megbízására” hivatkozva telefonos közvélemény-kutatást végeznek Csepelen. Az úgynevezett Kubatov-lista, vagyis a korábban Fidesz-szimpatizánsként regisztrált szavazók jegyzéke lehet a felmérés alapja. Sajnos, azt már természetesnek vehetjük, hogy a helyi hivatalos szócsövek egyetlen szóval sem jelezték az akciót. A kérdezők a Fidesz-tagoknál, Fidesz szimpatizánsoknál arra várnak választ, hogy a megkérdezetteknek mi a véleménye a fideszes városvezetés eddigi munkájáról, Németh Szilárd polgármester, Borbély Lénárd és Ábel Attila alpolgármester tevékenységéről? Miként ítélik meg személyüket, bíznak-e bennük? Morovik Attila alpolgármesterre nem kíváncsi a kutya sem – a kérdések tanúsága szerint. Valószínűleg ő nem szerepel a „megbízásban”. Ez nem sok jót jelenthet a közeljövőben a „kifelejtett” alpolgármesterre nézve.) MSZP-szimpatizánsokat csak elvétve, véletlenül hívnak fel a kérdező biztosok. Annál többet kíváncsiskodnak pedagógusoknál. A tanítók tanárok megdöbbenve, felháborodva mesélik, hogy a XXI. kerület jelenlegi vezetőiről, vagyis a munkaadóikról, városházi elöljáróiról alkotott véleményükről faggatják őket. Ha újabb információkat kapunk erről a különös közvélemény-kutatásról, annak áráról, akkor azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr553516303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énisvoltam 2012.01.03. 14:43:43

Talán ezt jobban meg kellene fontolni , hogy mily(j)en listát emlegetünk! Engem is megkerestek , pedig rólam nehezen feltételezhető , hogy fidesz szimpatizáns listán szerepelnék! :))))

csú 2012.01.03. 15:46:06

@Énisvoltam: Köszönjük! Megfontoltuk. A hozzánk érkezett jelzések szerint a kérdezettek többsége Fidesz-tag vagy szimpatizáns. Miként írjuk, elvétve az MSZP-s táborból is kaptak hívást, de nem ez a jellemző. A pedagógusok firtatása pedig elképesztő. Különösen akkor, ha tudjuk, hogy nem igen-nem válaszokat kértek tőlük (bár az sem volna akármi), hanem KIFEJTŐSEKET!!!

csú 2012.01.03. 15:48:11

@Énisvoltam: Még csak annyit: a hivatalos média egy szót sem szólt az egészről. Mint látjuk, jó oka volt rá...

Énisvoltam 2012.01.03. 16:17:38

@csú: Akkor lehet hogy más kérdezési metodika volt mert nálam csak 1-5-ig és igen -nem válaszokat kértek

Blogger100 2012.01.05. 17:30:32

Énisvoltam verziója hitelesebb, mint a cikkíró kommentje, hogy kifejtős kérdések voltak.
Biztos mindenkit megkerestek már legalább egyszer bármilyen közvélemény kutatással telefonon. Ugye elég volt igen-nem, illetve 1-5 válaszokat adni?

Ha az a kérdés, hogy mennyire elégedett valamivel, és ezzel megkeresnek mondjuk 500 embert, ki fogja végighallgatni, hogy mit mond az az 500 ember? Senki. És mi alapján osztályoznák a választ? Nem egyszerűbb, gyorsabb, könnyebben feldolgozható és így olcsóbb azt kérni, hogy 1-5-ig nyomjon (vagy mondjon) egy számot?

Gondolkodj, mielőtt elhinnéd amit írnak.

csú 2012.01.06. 10:36:08

@Blogger100: . Szerkesztőségünknek nincs oka kételkedni olvasói jelezéseiben. A közvéleménykutatás megrendelője a XXI. kerületi városvezetés. Egy szót sem szóltak eddig az akció okáról, költségeiről, és ha lesz, márpedig lesz, akkor annak eredményéről. Csepel egyelőre még nem királyság...

Blogger100 2012.01.06. 14:11:43

@csú: Nem az olvasói hozzászólás igazságtartalmát kérdőjeleztem meg, hanem a cikkíróét. ("Különösen akkor, ha tudjuk, hogy nem igen-nem válaszokat kértek tőlük (bár az sem volna akármi), hanem KIFEJTŐSEKET!!!")

Milyen konkrét kérdések hangzottak el a felmérés során, és azokra milyen válaszokat kértek?

csú 2012.01.07. 12:57:40

@Blogger100: Látod, az önkormányzati vezetőknek ELŐZETESEN erről kellett volna tájékoztatni a csepelieket, hiszen a városháza a közvélemény-kutatás megrendelője.

sóhegy049 2012.01.07. 22:42:45

@Blogger100: @csú:

Akárhogy is csinálják, ne csinálják! Nekem ott a § jel a számom mellett. Milyen alapon hív fel engem bárki?
Megerősítem, hogy "kifejtős" kérdés is volt, nem személyeskedő, egy szutykos vélemény... Csak azt nem értem, hogyan kerültem a listára? :-) Mindegy, nekem ez pimf, csak undorító, mert pénz és itt a pont.
(Gordon?) :-)
süti beállítások módosítása