CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

SZÁZ ÉVES A CSEPEL SC! Jubileumi ünnepség a Csepeli Munkásotthonban

2012. január 27. 23:27 - csú

A Csepel újságot egyik olvasónk arról tájékoztatta, hogy zsúfolásig megteltek a széksorok pénteken a Csepeli Munkásotthon színháztermében, a Csepel SC centenáriumi ünnepségén. A díszközgyűlésen részt vett és felszólalt Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Mesterházy Attila, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke,  Dunai Antal, a Magyar Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke. Ott volt  Gallov Rezső, az  OTSH egykori elnöke is. A Csepeli Önkormányzatot Samna Gábor, Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester kabinetfőnöke képviselte. Az ünnepi köszöntőt Németh Ferenc kétszeres olimpiai bajnok mondta. A részvevők kaptak egy szép "kiállítású", a Csepel SC száz éves történetét feldolgozó kiadványt. A könyvben a köszöntőt Schmitt Pál írta. A Centenáriumi Arany Díszoklevelet elsőként a csepeli önkormányzatnak adták át. Németh Szilárd polgármester távollétében a díszoklevelet kabinetfőnöke vette át. A díjak és elismerések átadása után a centenáriumi ünnepség szervezői állófogadáson látták vendégül a résztvevőket.

Az MTI beszámolója szerint az ünnepségen a Csepel SC új himnuszának lejátszását követően a klub történetét foglalta össze az egykori versenyző, az öttusázó Sárfalvi Péter. Miként elhangzott,  a csepelieknek van mire büszkének lenniük, hiszen  húsz olimpiai bajnok került ki a Csepel SC tagjai közül, és sportolói további 43 ötkarikás helyezést értek el, illetve 100 világbajnoki aranyérmet szereztek. Közülük olyan kiválóságok is jelen voltak az ünnepségen, mint Balczó András öttusázó és Kőbán Rita kajakos.

Molnár Zoltán a MOB nevében köszöntötte a megjelenteket, s elismerőleg hangsúlyozta mindazt, amit a Csepel SC adott a magyar sportnak. Ehhez a MOB, a magyar társadalom és a magyar sporttársadalom nevében egyaránt gratulált. Egyben megköszönte azt az eredményes nevelő munkát, amellyel az egyesület hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország jelenleg a kilencedik a nemzetek olimpiai pontversenyében.

Ezt követően Németh Ferenc, a Csepe SC kétszeres olimpiai bajnok  öttusázója, mint rangidős mondott ünnepi monológot. A hosszúra nyúlt, érdekes előadás más oldalról mutatta be a jubiláló sportkör legfontosabb eseményeit

Az ünnepség végén olimpiai bajnokokat és a sportkör további kiválóságait jutalmazta meg Buzek László, a megújuló Csepel SC 2010 ősze óta regnáló elnöke - olvasható az MTI tudósításában.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr893908357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása