CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mutogatós parádéskocsisok

2012. február 06. 00:02 - csú

Csepel mai vezetői mást sem tesznek, mint az előző vezetők "rémtetteiről" papolnak, hogy saját tehetségtelenségeiket leplezzék. Tizenöt hónappal az után, hogy átvették az irányítást Csepel felett, még mindig csak a kétségbeesés és vergődés látszik a vezetési gyakorlatban. - írja legutóbbi blogbejegyzésében Horváth Gyula. Csepel korábbi, szocialista alpolgármestere elemzésében rávilágít, hogy "a Fidesz-politizálás gyakorlatává vált az a módszer, amit nem tudnak megoldani, vagy rosszul oldanak meg azt igaztalan és átlátszó, hamis módszerekkel az elődök számlájára írják..... kezdik elhinni, hogy az a sok hamisság, amit állítanak igazzá is válik."

Horváth Gyula írásában felhívja a figyelmet arra, hogy  "Személyi használatú személygépkocsija ez idáig választott vezetőnek közpénzből nem volt Csepelen!
Parádés kocsist sem igényelt senki. 
Olyan meg pláne nem fordult elő, hogy még az üzemanyagot is a köz fizeti az uraknak. A közalkalmazottak és köztisztviselők ez idáig mindig megkapták idejében a járandóságukat. Most nem!

Amit viszont igen sokan megkapnak, az az útilapu a talpuk alá. Magyarul az elbocsájtás. Mind ezt pedig tetézi az ima, amit a fővezér lelki üdvéért mondattak, és ezzel nevetségessé tették az egész kerületet a mai vezetők." Az ELŐDÖK című blogbejegyzést változtatás nélkül közöljük a továbbiakban:

 Elődök

Nem tudom, hogy a kedves olvasó hogy van vele, de végtelenül szánalmas az a gyakorlat, amivel minden elintézetlen és rossz dolgot az elődökre tolnak.
Azt hiszem, hogy nagyon unalmas az, hogy Csepel mai vezetői mást sem tesznek, mint az előző vezetők "rémtetteiről" papolnak, hogy saját tehetségtelenségeiket leplezzék.

Tizenöt hónappal az után, hogy átvették az irányítást Csepel felett, még mindig csak a kétségbeesés és vergődés látszik a vezetési gyakorlatban. Eleinte azt gondoltam, hogy a kezdeti eufória hozza ki belőlük ezt a viselkedést. Akkoriban itt, az egyik blogomban emlékeztettem is őket a népies közmondásra. Ebben a leköszönő vezetőnek az utód számára jó tanácsként átadott a három borítékról volt szó.
Mint emlékezetes az elsőben az szerepelt, hogy fogj mindent az elődökre.
A másodikban, hogy fogj mindent a körülményekre.
A harmadikban meg, hogy írj három borítékot.
Akkoriban ezt viccesnek találtam. Azóta be kellett látnom, hogy a Fidesz politizálás gyakorlatává vált az a módszer, amit nem tudnak megoldani, vagy rosszul oldanak meg azt igaztalan és átlátszó, hamis módszerekkel az elődök számlájára írják.
Azok meg mivel már nem vezetői tényezők, rájuk is hagyják. Ettől meg az újak kezdik elhinni, hogy az a sok hamisság, amit állítanak igazzá is válik. Az udvariatlanság, meg a neveletlenség modern, fiatalos jópofaságnak tűnik. Hát nem!

Az általuk uralt médiákban sorra jelennek meg olyan gondolatok, melyek nem felelnek meg a valóságnak.
Legutóbb a polgármester fejtette ki Csepel fejlesztésének nagy ívű Fideszes terveit. Csak az a baj vele, hogy ebből egy szó sem az övék!(Sajnos a plágium a Fidesz felsőbb vezetőinél sem elvetendő megoldás.) A programot az előző ciklusok koncepcióiból ollózták össze.
Az igazság viszont ezzel szemben az, hogy azok a megvalósult dolgok, melyekkel a mellüket döngetik, még a korábbi döntések megvalósulásai. Ilyen például a gyári hajléktalan szálló, a gerincút a kerékpárút stb. ügye. Előkészítve, a jövőre programozva viszont; sajnos semmi sem mutatkozik.
A polgármesteri "székfoglalóban" elmondott ügyekből nem látszik megvalósulni semmi. Más program ugyanis nincs! Tehát nincs mihez viszonyítani!
Vannak viszont olyan dolgok, melyek Csepelen nem, hogy a rendszerváltás óta, de tudomásom szerint azt megelőzően sem voltak. Már több mint fél éve elkészült a gerincút és a kerékpárút, még sincs átadva! Mintha direkt bosszantanák a lakosságot.
A "feljavított" rendőrséggel meg is büntetik, aki ráhajt. A térfigyelő kamerák monitorait nem figyelik. Még azokat a bűnözőket sem fogják meg, akikről arcképük és útvonaluk is van.
Csak azért, mert elvették a feladatot, és az erre fordított pénzt a rendőröktől.
Ehelyett járőröztetik szegényeket Hároson, meg a sétáló utcában.

Személyi használatú személygépkocsija ez idáig választott vezetőnek közpénzből nem volt Csepelen!
Parádés kocsist sem igényelt senki.
Olyan meg pláne nem fordult elő, hogy még az üzemanyagot is a köz fizeti az uraknak.
A közalkalmazottak és köztisztviselők ez idáig mindig megkapták idejében a járandóságukat. Most nem!
Amit viszont igen sokan megkapnak, az az útilapu a talpuk alá. Magyarul az elbocsájtás. Mind ezt pedig tetézi az ima, amit a fővezér lelki üdvéért mondattak, és ezzel nevetségessé tették az egész kerületet a mai vezetők.

Tudom, hogy ez is mind, az elődök bűne!
Az hát! Mert hagyták magukat legyőzetni!
Ráadásul egy ilyen szedett-vedett álszent, felkészületlen társasággal.
Két év múlva már azon kell gondolkodnunk mindazoknak, akik le akarjuk váltani a remélt demokratikus választáson a mai vezetőket, hogy mit is teszünk azután, amikor ők elmentek?
Nem kis fejtörést fog okozni annak a pusztításnak és bizalomvesztésnek a visszaállítása, amit idáig elrontottak, és ez után elrontanak.
Magam, csak abban reménykedek, hogy lesz majd egy olyan ember a mai kerületi választott vezetők környezetében, aki elmondja nekik, hogy azt az igen szerény mennyiségű nedves gőzt, ami a rendelkezésükre áll, ne a sípra, hanem a hengerekbe vezessék.

forrás: Horváth Gyula blogja
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr494069866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása