CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Drága a Fidesz Csepelnek! Kisebb lett a testület, nagyobb a kiadás!

2012. február 13. 00:06 - csú

A jelenlegi csepeli képviselő-testület létszáma az előző testületi létszám 72,4 %-a. Ezzel szemben, az egy főre jutó képviselői költség 135,5 %-a az előző testület egy főre jutó átlagának. Magyarán:  a  mostani fideszes képviselő-testület tagjai átlag többe kerülnek a csepeli adófizetőknek, mint a korábbi szocialista többségű testület.

Németh Szilárd fideszes polgármester, a helyi Kedves Vezető három helyről kapja az évi közel 20 milliót. Németh Szilárdnak éves jövedelme után csak 16 százalékos személyi jövedelmi adót kell fizetnie az előző polgármester  36 százalékos személyi jövedelmi adót fizetett! Mindent egybe véve: a jelenlegi fideszes polgármester  a 2,1 szeresét keresi – közpénzből –, mint az előző szocialista polgármester. Beszédes adatok a Fidesz csepeli takarékosságáról, és akkor még a korlátlan gépkocsi-használatról nem is szóltunk. De fogunk a következő néhány sorban:

Helyi Kedves Vezetőnk, Németh Szilárd, a legutóbbi testületi üléseken ismét, immár sokadszor szólta le az előző szocialista vezetésű képviselő-testületet, illetve annak vezetőit. Szerinte a „jelenlegi testület jóval kevesebbe kerül”, az „előző polgármester több költségtérítést kapott és többet keresett”, mint ő. Ez utóbbit fejtette ki – néha indulatosan –, a január végi testületi ülésen is, ahol a nagy vitát kiváltó, 43 millióért vásárolt 13 személygépkocsi ügyét tárgyalták.

A tucatnál több autóból polgármester uram csak egyet kap, azt viszont minden korlátozás nélkül, teljesen ingyenes használatra. Az ellenzéki össztűzzel szemben a polgármester védte a javaslatot /”másfél évet töltöttek el gépjárműhasználat nélkül, ezért rászolgáltak arra, hogy hivatali autót használhassanak”/, leginkább az elődökre való hivatkozásokkal. Nem tisztem megvédeni az elődöket és nem kenyerem a mások /képviselők, polgármesterek/ zsebében való kotorászás sem. Nem is onnan, hanem a csepeli önkormányzat  honlapjáról gyűjtöttem csokorba néhány sokat mondó számot:

 

Kimutatás a közpénzből fizetett csepeli önkormányzati képviselők

2009. és 2011. évi*  bruttó keresetéről, a helyi-, fővárosi-  és parlamenti képviselőségért kapott járandóságok, illetve a korábban fizetett havi  költségtérítés, 13. havi fizetés és a kifizetett éves jutalmak figyelembevételével:

 

1) A korábbi, 29 fős szocialista vezetésű képviselő-testület /polgármester, 2 alpolgármester, 26 képviselő/ tagjainak kifizetett bruttó  bérek összege, 2009-ben:   85.491.200 forint

Az egy képviselőre jutó évi átlag:     2.947.972 forint

2) A jelenlegi, 21 fős fideszes vezetésű képviselő-testület /polgármester, 3 alpolgármester, 17 képviselő/ tagjainak kifizetett bruttó bérek összege, 2010-ben:  83.918.520 forint**

Az egy képviselőre jutó évi átlag:  3.996.120 forint

3) A jelenlegi képviselő-testület létszáma az előző testületi létszám 72,4 %-a. Ezzel szemben, az egy főre jutó képviselői költség 135,5 %-a az előző testület egy főre jutó átlagának. Azaz,  a  fideszes képviselő-testület tagjai átlag többe kerülnek a csepeli adófizetőknek, mint az előzőek.

 

Kimutatás a jelenlegi és előző polgármester részére

közpénzekből kifizetett bruttó bérekről:

 

Németh Szilárd polgármesternek

2011-ben kifizetett összeg: 19.731.144 forint***

Tóth Mihály korábbi polgármesternek

2009-ben kifizetett összeg: 9.378.600 forint

A jelenlegi polgármester tehát 2,1 szeresét keresi – közpénzből –, mint az előző polgármester.

 

Jelmagyarázat:

* a választás azért esett mindkét esetben 2009-re, illetve 2011-re, mert 2010, az október 1-i választások miatt, sem az előző, sem a jelenlegi vezetésnél nem vehető teljes egészében figyelembe.

** a jelenlegi képviselő-testület két tagja a Magyar Országgyűlés Hivatalában, a két csepeli országgyűlési képviselő személyi titkáraként dolgozik. A részükre kifizetett bérek is közpénzből kerülnek kifizetetésre.

*** Németh Szilárd éves jövedelme után 16 %-os személyi jövedelmi adót kell, hogy megfizessen, az előző polgármester pedig 36 %-ot.

 

A fenti kimutatásra Kedves Vezetőnk azt mondhatja, amit mondott is, hogy ő „álláshalmozó”. Igaz. Három helyről kapja az évi közel 20 milliót.

Szegény ember. Mennyit utazik, mennyit dolgozik, reggeltől estig a „terepen van”. Közben még le is kell járatnia az elődöket és az ellenzéki támadások sorát kell elhárítania. Micsoda meló ez egy csak 567 ezer forintért polgármesterkedő embernek, mennyit kell dolgoznia azért a kis mellékes pluszért, pár milliócskáért.

Azért ne sajnáljuk, még ne indítsunk gyűjtést megsegítésére. Mert ezzel az ingyenes, korlátok nélküli gépkocsi használattal, a polgármesteri pár forintjából megspórolhatja például a benzinköltséget, a kötelezőt, a cascót, s minden egyebet. Ezeket is közpénzből fizeti a hivatal. Talán ez enyhíti a Kedves Vezető gondjait.

 

vox 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr654096210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énisvoltam 2012.02.13. 08:03:36

Elolvastam!! És??? Ha a csepelieknek nincs erejük, eszük elhajtani ezeket , akkor nyugodtan duplázhatnak! Mindenből!!!!

Csepel újság olvasó szavazó 2012.02.13. 09:46:03

Ezt a mocskos bandát! Én sem akarok védeni senkit , de ez nagyon gyenge védekezés volt Féregh Szilárd részéről... Ugyanis Tóthnak semmilyen kocsija nem volt (hivatali) a 16 éve alatt. Akkor most ő is kapjon kocsit?! És mi van akkor, ha nem használtak autót? Nem azért váltották le az emberek azelőző garnitúrát, hogy takarékosabb, jobb, hatékonyabb legyen az új önkormányzat?! Féregh Szilárd, takarodj! Iskola és egyéb gyilkos, nyugdíjaspénz ügyi meghízott! Pfuj!

fidel12 2012.02.13. 15:58:04

Természetesen ez a szoci képviselőknek nem jár. Az előző önkormányzatban Borbély és Ábel bizottsági elnök volt, most az 5 tagú mszp frakció egyetlen tagságot és egyetlen szakértői helyet sem kapott. Arcátlanság, jellemző a pofátlan fideszre.

hope2 2012.02.13. 16:46:10

Ezek a "drága" urak azon kívül, hogy imádkoztak Szeretve Tisztelt OV-ért, tettek-e valamit? Van-e már önálló kórháza Csepelnek négy aktív osztállyal? Biztosították-e a CSSC létesítményeinek működtetését, ahogy ígérték? Kiszélesítve felújították-e a Gubacsi hidat? Építtetek-e 1 méter csatornát, vagy legalább egy kutyafuttatót? Mert ha nem, akkor húzzanak a sunyiba!

Imádkozó sáska 2012.02.15. 10:42:27

@hope2: Nem csináltak semmit, a mi fontos. Csak olyat, ami még fontosabb: Imádkoznak a Viktátorért , kiadják a hazugság áriát, drága pénzen(közpénzen) stb. És Ábel még azt volt képes hazudni, hogy senki nem jelentette fel a csepel infot.
süti beállítások módosítása