CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Turbószarka sunnyogással

2012. március 28. 10:51 - csú

Utoljára akkor volt ilyen történelmi együttállás Magyarországon, amikor 1989 júliusában egybeesett Kádár János halála és Nagy Imre rehabilitálása. Shakespeare nem merte volna megírni ezt a giccset egy királydrámában. Rendkívül tragikus módon helyreállt a köztársaság erkölcsi rendje. Győzött az ötvenhatos forradalom. (Dehogy győzött!) 

Ezen a héten úgy született meg a történelmi együttállás, hogy szinte egy napon határozott a főváros közgyűlése Károlyi Mihály szobrának eltakarításáról és a Testnevelési Egyetem ((most Semmelweis) arról, hogy Dr. Schmitt Pál doktor maradhat, mert ugyan lopott, mint egy turbószarka, de

nem ő a hibás, hanem az egyetem. (Ezt a szomorúoperettet már tényleg nem merte volna Shakespeare se megírni.)

Mindig azt hisszük, hogy a zsarnokság végjátékban van, mindig azt érezzük, hogy ennél már nem lehet tovább, mélyebbre. (Dehogynem!)
Tarlós Orbán parancsára kinevezi Dörnert, aztán leoltatja a villanyt Károlyinál, hogy sötétben sunnyogva vághassák ki a fákat, aztán Kertész Ákost lefokozta - Csurkánál beérte figyelmeztetéssel -, most meg viszik Károlyit. Mindent a Jobbik kívánságára. Egy úriember már akkor Károlyi mellé állt volna, amikor a nácik játszásdiból kicsit megpogromozták a szobrát. Függetlenül attól, hogy kedveli-e első köztársasági elnökünk emlékét. Van úgy, hogy a gusztustalanság nem tűrhető tovább. (Dehogynem!)

Utolsó köztársasági elnökünk úriemberségéről nincs mit mondani. Vélhetően föl se tudja fogni, mekkorát ártott a saját népének, amikor lebukásának pillanatában nem mondott le. Ami az ügyét vizsgáló bizottságot illeti: az, ahogy odadobták az egyetemük és az egész fölsőoktatás tekintélyét, egyszerűen megmagyarázhatatlan.

Nincs tovább. (Dehogynincs!) Ezen a héten csakugyan kimúlt a Magyar Köztársaság szelleme. Félő, hogy a következő nagy történelmi együttállás rettenetes tragédia lesz, a katarzis legcsekélyebb reménye nélkül. Mert ne gondolja senki, hogy az úgynevezett nép hosszú távon el tudja viselni, hogy kihúzott gerinccel kell csúszni és mászni a zsarnokok kedvére. (Vagy: dehogynem?)

Lehet így élni, csak nem érdemes.

Andrassew Iván NÉPSZAVA 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr504345394

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:14

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása