CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Választott hazám: Csepel"

2012. április 24. 10:49 - csú

Angel Marianna tudósítása a csepel.hu hírportálon:  

Nyolcvanadik születésnapján, április 23-án adta át a nagyközönségnek retrospektív kiállítását Csőregh Éva festőművész. Az Élet-képek című tárlatot Szabó Gábor szobrászművész nyitotta meg, aki így jellemezte a csepeli alkotót: „Éva határozott, intellektuális, saját értékét ismerő ember, akire jellemző a derűvel együtt járó humor és néha a szarkazmus.”

Beszéde végén meglepetéssel, egy bronz plakettel köszöntötte az ünnepeltet. „Engem három hazával ajándékozott meg a jó sorsom. Az első Szentes, a szülőhazám. Ide a mai napig szívesen visszajárok, hiszen a szülőhazám. A második Jánosfalva, ahol ugyan csak három évet töltöttem, mégis sok kedves ismeretséget kötöttem. A harmadik, a választott hazám Csepel. Itt élek, itt tanítottam, itt szólítanak meg volt tanítványok a piacon, az utcán.” – vallott a kerülethez fűződő viszonyáról az egykori rajztanár Csőregh Éva. Az Erdei-Kvasznay család és a Csepeli Alkotó Fórum nevében Erdei Éva köszöntötte az ünnepeltet, akinek a jókívánságait Tóth János oktatási ágazatvezető köszöntő szavai követték.

A sokszínű, izgalmas kiállítás bepillantást enged Csőregh Éva témákban gazdag művészetébe. Megismerkedhetünk többek között utazásai ihlette alkotásaival, valamint az idő-témát megjelenítő képeivel, melyekről Szabó Gábor így vallott: „Nem csak esztétikai élményt nyújtanak, hanem filozófiai gondolatokat is ébresztenek.”

Csőregh Éva jubileumi kiállítása május 31-ig várja az érdeklődőket a Nagy Imre ÁMK Galériában

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr824470283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása