CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd lépjen vissza a Nyírő-est támogatásától! A csepeli LMP álláspontja

2012. június 14. 10:19 - csú

Felkiált-jel-kicsi.jpgA Lehet Más a Politika csepeli csoportja megdöbbenve értesült arról, hogy Németh Szilárd fideszes polgármester fővédnökséget vállalt Nyirő József erdélyi író, nyilasparlamenti képviselő emlékestjén. Nyirő irodalmi munkásságának megítélése az irodalomtörténészek, vállalhatatlan politikai szerepvállalásának elemzése a történészek és politikusok feladata. Ezért szalonképtelen és elfogadhatatlan a csepeli fideszes kerületvezető gesztusa, mellyel fajvédő és nácibarát politikai eszmék hirdetőjét népszerűsíti Csepelen. Ráadásul az esemény arról a Radnóti Miklósról elnevezett művelődési házban lesz, akit munkaszolgálatosként éppen Nyirő elvbarátai lőttek tömegsírba.

Felszólítjuk Németh Szilárd polgármestert, hogy olcsó propagandafogások helyett a történelmi tények tiszteletében jeleskedjen és lépjen vissza a Nyirő-emlékest támogatásától, egyben ne gyalázza meg Radnóti Miklós emlékét. Az LMP támogatásáról biztosítja a rendezvény ellen szervezett antifasiszta tüntetést és arra biztat minden jóérzésű csepeli polgárt, hogy jelenlétével tiltakozzon a Fidesz múlt kozmetikai szalonjának megnyitása ellen.

Az LMP csepeli szervezete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr44587543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása