CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megszorítások pazarlással és polgármesteri hazudozással

2012. július 10. 14:41 - csú

NSZ-23.png"Ez a  javaslat komoly visszalépés a fideszes önkormányzati vezetés idei terveit illetően. Beismerése annak, hogy a tervezés megalapozatlan volt. Ideje más, átgondolatlan terveket is újragondolni, s a kitalált újjáépítés ünneplése, erőszakos ünnepeltetése helyett a valósággal, a jövővel foglalkozni." - írja VOX. Figyelemre méltó újabb gondolatait közöljük az alábbiakban."

Örültem a csepelujsag.blog.hu–n megjelent „Németh Szilárdot Halász János cáfolta meg a Parlamentben” című írásnak - kezdi cikkét VOX, majd így folytatja:  Az államtitkár úr – aki a kormány részéről reagált polgármesterünk napirend előtti felszólalására –, ugyanis igazolta a

„Hazugságok Németh Szilárdtól a parlamenti beszédében” címmel e blogon megjelent írásom Csepel újjáépítésére vonatkozó megállapításait. Rövid történeti áttekintésében „Csepel újjáépítése” helyett Halász János államtitkár úr a következőket mondta: „Az újratelepítésre 300 éve, 1712-ben tettek először kísérletet”.  Egyértelmű szavak, egyértelmű vélemény: 1712. július 18. kísérlet az újjáépítésre. A kísérlet pedig nem újjáépítés! Annál is inkább nem, mert a kísérlet nem sikerült. Csepel újratelepítésére – a történészek szerint –, 1717-ben került sor.

Fentebb idézett írásomban ennek kapcsán ajánlottam Németh Szilárd figyelmébe, hogy kérjen elnézést a csepeliektől, mert július 18-án nem Csepel újjáépítésének 300. évfordulóját ünnepeljük. Hogy mit mondjon, hogyan magyarázza meg, hogy becsapta és becsapja az évfordulós programmal a csepelieket, az az Ő dolga. Valószínűnek tartom azonban, hogy a hallgatást választja. Ezt bizonyítja az is, ahogyan a hatalmában lévő média „kezeli” az ügyet. Július 6-án, hozzászólásának napján, a csepel.hu „lehozta” hozzászólásának teljes szövegét és csak képeket jelentetett meg az ülésteremből. A hírt átvette a csepeli Fidesz által fenntartott és működtetett helyi hírportál is. Később a tudósítás címébe már belekerült a (+video) felirat, amelyben a hozzászólás mellett, hallható az államtitkár hozzászólása is.  A hírportál azóta sem bővítette ki a csepel.hu-tól átvett cikk címét a (+video) kiegészítéssel. Egyik hírportálon sem olvasható azonban egy sor sem az államtitkár úr reakciójáról, pedig a hozzászólás a kormány nevében hangzott el Vajon miért nem? Miért nem akarja Németh Szilárd, hogy a csepeliek megismerjék a kormány álláspontját parlamenti hozzászólásával kapcsolatban?

Talán azért, mert Halász János államtitkár úr rövid, háromperces válaszában van még egy rendkívül érdekes momentum, amit polgármester úr szerintem szívesen elfelejtene. Halász úr ugyanis – szemben Németh Szilárddal –, valamiért fontosnak tartotta, hogy kiemelje a Csepeli Munkásotthont, illetve a Csepeli Munkásotthon Alapítványt, mely alapítványt a „Csepel Művek vállalatai hoztak létre, 1991-ben”. Hangsúlyozta, hogy az intézmény nem csak  kerületi, hanem fővárosi és agglomerációs igényeket is kielégít. Könyvtárat, befogadó színházat, klubokat, művészeti együtteseket működtet, igazi közösségi életet teremt. Arról az intézményről szólt tehát elismerő szavakkal, amelyet Németh úr „kommunista fészeknek” tart, s amelyet két éve nem támogat, de mindenáron meg kíván szerezni. Hogy miért, azt csak ő tudja, mert például a mai, július 10-i, rendkívüli képviselő-testületi ülésen, a bevételek várható csökkenése miatt, a kiadások kb. 324 milliós csökkentésére tett javaslatot.

Márpedig ez a kiadásokat csökkentő javaslat komoly visszalépés az önkormányzati vezetés idei terveit illetően. Beismerése annak, hogy a tervezés megalapozatlan volt. Ideje más, átgondolatlan terveket is újragondolni, s a kitalált újjáépítés ünneplése, erőszakos ünnepeltetése helyett a valósággal, a jövővel foglalkozni. Együttműködni azokkal, akik ebben a gazdasági helyzetben nem ünnepelni, hanem dolgozni akarnak. Ők vannak többségben.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr344642133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása