CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A látszat és a fideszes városvezetés Csepelen csal

2012. július 11. 14:52 - csú

Megszorítás-1.PNGAz már csak tréfás ráadás, hogy Németh Szilárd és hűséges(?), szolgalelkű gombnyomogató mamelukjai két hétig sem voltak képesek hűek maradni saját határozatukhoz. Június 28-án, ugyanis a polgármester indítványát elfogadva úgy döntöttek, hogy csak két képviselő-testületi ülést tartanak a második félévben: szeptemberben és novemberben. És lám: július 10-re már össze is hívták a képviselőket.

A Csepel újság értesülése szerint LÁTSZÓLAG teljes érdektelenség kísérte a XXI. kerületi fideszes többségű (kétharmados) képviselő-testület legutóbbi, július 10-i ülését. (A hivatal dolgozóin kívül csak néhányan pihegtek a széksorokban.) A látszat azért csal, mert a döntések néhány napon belül nagyon is húsba vágóak lesznek, de első sorban nem a döntés előkészítőinek és elfogadóinak.

Informátoraink elmondták, hogy a legjobb az egészben a légkondicionálás volt, de azt nem lehetett dicsérni, mert még a szocialista vezérkar idejében szerelték fel. A most ellenzékben lévő MSZP-t Németh Szilárd, az ülésen elnöklő polgármester szapulta szokásához híven a jól hűtött tanácsteremben. Csepelnek ettől nem lesz jobb a helyzete, de a szocialisták idejében kidolgozott tervek (csatornázás, gerincútépítés) megvalósításán és a fideszes vezérkar megszorító intézkedésein kívül mást sem a polgármester, sem az őt körülvevő mameluk-sereg nem tud nyújtani a kerület lakosainak. Mivel azonban elvenni, elvonni viszont tud az önkormányzattól ez a formáció, hát meg is tette. Értesüléseink most kivételesen egybe vágnak a hivatalos szócső, a csepel.hu beszámolójával.A lényeg a következő: a polgármesteri hivataltól 163, a Csepeli Városgazda Zrt-től 11, a Csepeli Városkép Kft-től 15, az Oktatási Szolgáltató Intézménytől 75, a humánszolgáltatások igazgatóságától 60 millió forintot von el a fideszes vezérkar.

Ennek a megszorításnak, elvonásnak egyik pontosan érzékelhető következménye a szépen hangzó igazgatási szünet. Ez valójában azt jelenti, hogy augusztusban csepelieket nem fogadnak  a csepeli polgármesteri hivatalban,  (víz-, villanyköltségek megtakarítva, kerületi lakosok bosszúsága borítékolva). Újabb elbocsátások következnek, a városüzemeltetés színvonala stagnál. A megszorítások hatással lesznek a csepeli  oktatási és egészségügyi intézményhálózatra is. Az összesen 324 millió forint elvonása nyomot hagy a kerületen. Itt már nem segített Németh Szilárdon és csapatán a rögeszméjükké vált kommunistázás. A csepeli fideszes megszorítás meghatározó okozója ugyanis a szintén fideszes irányítású fővárosi önkormányzat. A „vájt szemű” érdeklődők ugyanis az előterjesztésből láthatják: A fővárosi önkormányzat a tervezetthez képest mintegy 200-300 millió forinttal kevesebb pénzt utalt át a kerületnek a forrásmegosztás részét képező iparűzési adóbevételekből. A hiányzó pénzt lózungokkal pótolni nem lehet.

 hhez képest az már csak tréfás ráadás, hogy Németh Szilárd és hűséges(?), szolgalelkű gombnyomogató mamelukjai 11 napig sem voltak képesek hűek maradni saját határozatukhoz. Június 28-án, ugyanis a polgármester indítványát elfogadva úgy döntöttek, hogy csak két képviselő-testületi ülést tartanak a második félévben: szeptemberben és novemberben. És lám: július 10-re már össze is hívták a képviselőket. Azonnal rendkívüli ülésre. Értesülésünk szerint az átverés miatt sokan csalást emlegettek. Bosszankodásukhoz hozzátették: „a megszorításokon és az elvonásokon kívül pontosan annyit ér a fideszes városvezetés szava mint a tervük és az ígéretük.” Kezükkel a levegőbe egy nagy nullát rajzoltak

L U X

ELŐTERJESZTÉSEK

További tudósítás ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr864645631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása