CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A hülyére vett ország, avagy „Kuss! Én így szoktam leszállni!”

2012. július 18. 00:04 - csú

Felkiáltójel-0.jpegXava írja a Szabad Emberek című blogban:

Semmi kétség, végleg bebizonyosodott, hogy drága jó miniszterelnökünk teljesen hülyének nézi a magyar embereket.

Ijesztő, amit az IMF tárgyalással művel; minden eddigit felülmúl.
Orbán tavaly azt mondta, ha az IMF jön, ő megy. Tette mindezt hatalmas mellénnyel, pökhendin, lenézően- amúgy jó fideszes módra.


Ezt követően is folyamatosan az IMF-fel riogatott, úgy mutatta be őket, mint akik csak arra várnak, hogy kizsigereljék az országot, romba döntsék és eltiporják ezt a nemzetet.
Időnként, mint tisztességes piaci kofa, be is szólogatott, üzengetett nekik.
Csakhogy az ország többször is az államcsőd szélén táncolt, és bármennyire is kínos, de szükség van az IMF hitelre.
Reméljük azért, hogy a Nemzetközi Valutaalap – megtartva magának a véleményét – nem vesz tudomást Orbán ellentmondó nyilatkozatairól, sértett és sértő szavairól.
Persze Orbánnak ezt a kudarcot beismerni, nagyon ciki lehet. Talán ennek tudható be, hogy nem is tudja kezelni azt a helyzetet, hogy az eddig szidott, lenézett IMF-et mégiscsak be kell engedni az országba.
Mentve a menthetőt, ma gyorsan nyilatkozott egyet, hogy „az IMF nem ellenség, hanem a mi bankunk.”
Vagyis már nem mumus, sőt, a barátunk! Ismerős ez a valahonnan? Igen, mintha Orwell 1984 c. írásában is ilyen könnyedén változtak volna a Kedves Vezető ellenségei.
De azért Viktor annyira nem kemény gyerek, hogy szemtől szembe beismerje azt, hogy az eddigi gazdaságpolitikája és ellenségképe csődöt mondott.
Így hát, Matolcsy gazdasági miniszterrel együtt inkább pánikszerűen elmennek szabadságra, csak nehogy szembesülniük kelljen ezzel a kínos szituációval.
De azért, hogy ne legyen senki teljesen nyugodt, Kövér László is beszólt még egyet, hogy a kormány nem hagyja majd magát megzsarolni…
A viccek kedvelt szereplője, az agresszív kismalac szokott így viselkedni:
„Agresszív kismalac biciklizni tanul. Az egyik kanyarban hatalmasat esik. Épp ott terem a nyuszika.
-Segíthetek?-kérdezi a kisnyúl, mire az agresszív kismalac így szól:
-Kuss!!!Én így szoktam leszállni!”

Azért az igencsak érdekelne, Orbán komolyan elhitte, hogy a világot is mélyen megrázó válság alatt, Európa szívében, függve a nemzetközi gazdasági hatásoktól, működhet Matolcsy minden szakértelmet nélkülöző, és a közgazdasági szabályokkal folyamatosan szembemenő gazdaságpolitikának nevezett kaotikus katyvasza?

Elhitte, hogy a gazdaságot lehet populista és demagóg nézetek alkalmazásával működtetni?
Tényleg hittek Matolcsyval a csodákban, abban hogy a tündérek megsegítik őket?
És komolyan azt gondolják, hogy a folyamatos hurráoptimista közleményeiket, és a távoli homályba vetített boldog jövőképet megeszi még a nép, mikor a bőrükön pont az ellenkezőjét érzik?
És végül..valóban azt hiszik, hogy senki nem veszi észre a hazugságokat, az ellentmondásokat, és senki nem emlékszik a korábbi szavakra?
Orbán akár elhitte mindezt, akár csak bepróbálkozott, az tény, teljesen hülyének néz minket –bár  ilyen szélsőséges viselkedés esetén az is lehet, hogy ő maga bolondult meg.
Nem tudom, melyik a rosszabb lehetőség.

A cikk eredetije a Szabad Emberek című blogban olvasható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr974663163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása