CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Viktor, ezt elbaltáztad! Kormányellenes tüntetés

2012. szeptember 05. 00:03 - csú

Örmény-tüntetés-2.PNGTobábbi képek a demonstrációról ITT és ITT, valamint ITT is. Összefoglaló a folytatásban:

Több ezren vettek részt az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt szervezett budapesti, Kossuth téri tüntetésen. 

Az Egymillióan a sajtószabadságért mozgalom demonstrációjának szónokai Magyarország nevében bocsánatot kértek Örményországtól és az örmény néptől az Azerbajdzsánban hősként ünnepelt, és pénteken szabadon engedett Ramil Szafarov kiadatása miatt.

A szervezők szerint egy baltás gyilkos szabadon engedése sem a keresztény kultúrkörrel, sem a jogállamisággal nem egyeztethető össze. A tüntetésen felszólalt Balavány György, konzervatív újságíró, aki Orbánék távozását követelte. Rényi András művészettörténész arról beszélt, hogy a tömegeket a szégyenérzet hozta a Kossuth térre, amiért a magyar kormány elengedte a "középkorian brutális rasszista gyilkost", olyan pénzt remélve ettől, amivel senkinek sem kell majd elszámolni.

A demonstráció békében zajlott; többen azt skandálták, "Orbán, takarodj "; a tüntetésen képviseltette magát a Szolidaritás és az SZDSZ; feltűnt a tömegben több ismert közéleti személyiség, köztük Fodor Gábor és Bauer Tamás egykori SZDSZ-politikusok; Árok Kornél, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt elnöke pedig fején egy játékbaltával érkezett. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr104755711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása