CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd nyakán maradt nyilas Nyirő, mert a diákoknak nem kellett

2012. szeptember 07. 00:05 - csú

Nyirős tüntetés.PNGCsepel határait átlépő, országos felháborodást váltott ki Németh Szilárd fideszes polgármester júniusi nyilasmosdató akciója. Miként beszámoltunk róla, Németh Szálasi talpnyalójának, az 1944-es nyilas parlament tagjának, Nyirő Józsefnek az emlékére "irodalmi estet" rendeztetett a nyilasok áldozatáról, Radnóti Miklósról elnevezett művelődési házunkban. A tüntetés méltó válasz volt az alávaló provokációra. Ennek ellenére a kormánypárti polgármester folytatta ámokfutását. Bejelentette: az idén (2012-ben) érettségiző csepeli diákoknak egy-egy Radnóti és Nyirő kötetet ajándékoz.

Olvasóinktól  kapott információ szerint a Nyirő kötetek Németh úr nyakán maradtak. Az érettségizők egyszerűen ott hagyták a könyvet, magyarán: nem kellett nekik Nyirő. (Bizonyára még Hoffmann Rózsa előtti tankönyvekből tanultak vagy szüleikkel beszélgettek a nyilas pribékekről.) Szegény tanároknak meg főhetett a fejük míg az aláíró íveket azért csak-csak elintézték valahogy. 

Olvasóinkkal együtt csak arra lennénk kíváncsiak, hogy ez a Németh Szilárd-féle agyament ötlet hány forintot vett el a csepeliektől? (LUX)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr134756742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása