CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mária-napi búcsú idén sem lesz Csepelen, a falkaforradalom felfalta

2012. szeptember 11. 00:05 - csú

Mária-napi búcsú-3.PNGMiként tavaly, úgy az idén is sokan kérdezik szerkesztőségünktől: hova lett Csepelről a csepeli Mária-napi búcsú?  A kérdezők nem felejtik: évtizedek óta ezekben a napokban rendezte meg a Csepeli Önkormányzat - többnyire a Csepel SC Béke téri pályáinál - a hagyományos vásári forgatagot. Nagyon sokan szerették a két napos vidám sokadalamat, a gazdag programkínálatot.

Most csak annyit írhatunk, amit a tények mutatnak: a Csepeli Önkormányzat jelenlegi fideszes vezetése úgy tesz, mintha Csepelen soha sem lett volna Mária-napi búcsú. A falkaforradalmi győzelem óta híre-hamva sincs a hagyomány folytatásának. Mária-napi búcsú ezért nem volt már 2011-ben sem, és nem lesz az idén sem. Magyarázat nincs, csak a hiány van. Ennek enyhítésére most egy 2006-os Mária-napi búcsú emlékét elevenítjük  fel a Csepel újság  akkori tudósításával, bízva abban, hogy lesz még Magyyar Köztárság és lesz még Csepelen Mária-napi búcsú is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr314766710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása