CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd a nyílt színen hazugozta le saját vezetőtársait és a köztisztviselőket

2012. október 01. 00:02 - csú

NSZ-25.PNGA Csepel újság értesülése szerint a sokoldalúságát már többször megvillantó Németh Szilárd fideszes polgármester a szeptember 27-i képviselő-testületi ülésen új műfajt teremtett, a költői elszólást.

A lomtalanítással kapcsolatos előző cikkünk megjelenése után egy e-mailt kaptunk régi olvasónktól, Balczár Endrétől, s ő írta, vegyük tudomásul, állításunkkal ellentétben nem Németh Szilárd, hanem a polgármester vezetőtársai hazudnak. Ezt nem más mint maga Németh Szilárd közölte, amikor a polgármesteri hivatal dolgozóinak béremeléséről tárgyaltak.

 Bár az indítványt egyhangúlag, tehát az ellenzéki képviselők szavazatával együtt fogadták el, de mint Balczár Endre írja, a szavazás előtt a szocialista képviselők kérdésekkel ostromolták a polgármestert. Például: hányan dolgoznak a hivatalban? A csepel.hu-n miért nem ismerhető meg a polgármesteri hivatalban és a szociális és egészségügyi ágazatban dolgozók pontos névsora és létszáma? Mennyi jelenleg a polgármesteri hivatal teljes dolgozói létszáma? Mennyi a vezetők és a beosztottak jelenlegi havi átlagkeresete?  Jelenleg ki a szociális és egészségügyi ágazat vezetője, mert Csepelen arról beszélnek, hogy Kanyik Csaba szeptembertől a kormány alkalmazásában dolgozik? Hány főt bocsátottak el idén a polgármesteri hivatalból és hány főt vettek fel?

Elvileg Németh Szilárdnak kellett volna válaszolni, de ő csak a levegő és a mikrofon után kapkodott. Sem Borbély Lénárd, sem Morovik Attila, sem Ábel Attila polgármester nem tudott felelni a konkrét kérdésekre. A polgármester rárontott a köztisztviselőkre is. Ettől kezdve zűrzavar uralkodott hosszú percekig  a teremben. Németh Szilárd maga helyett másokat sürgetett a válaszadásra, de csak egy-egy adat került elő Borbélyéktól, amelyekről a következő pillanatban kiderült, hogy tévesek. Németh Szilárd dühkitöréssel reagált a fejleményekre, és ekkor hangzott el a monológ: „Nem tudjátok pontosan, hazudoztok összevissza. No, úgy hogy ez a helyzet. Mehetünk tovább. Köszönöm” Az érintettek nem köszönték meg, ott álltak, pontosabban ültek leforrázva. A közönség – 99 százalékuk hivatali dolgozó - ízelítőt kapott abból, hogy milyen barátságos, alkotó légkörben folyhat a munka Németh Szilárd környezetében. Szenteczky Jánost, az ellenzéki MSZP frakció vezetőjét nem ez érdekelte, hanem az, amire rákérdezett: „Polgármester úr, ön azt mondta az előbb itt valakikről, hogy hazudnak. Kikre gondolt?” Németh Szilárd ekkor válaszolta azt, hogy részéről a hazugozás csak „költői elszólás” volt. A holtsápadt köztisztviselők és a széküket féltő alpolgármesterek ott maradtak magukra hagyottan. A polgármester „költői elszólása” után a falkaforradalmi balladai homályban. (CSÚ-anzágo)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr84812649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása