CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Konyak mellékhatásokkal

2012. október 09. 00:03 - csú

Konyakos Giró-Szász.jpgÚjsághír: Giró-Szász András kormányszóvivő a köztévé Az Este című műsorában a pedagógus-béremelés elmaradásáról azt mondta, hogy amikor nagy vihar van a tengeren, akkor azt is értékelni kell tudni, hogyha valaki kikötőbe vezet minket, nem biztos, hogy éppen konyakot kell rendelni.

Talán csak a legszilárdabb jellemű etikatanárok hittek abban mostanáig, hogy a kormány jövő ősszel be fogja vezetni a pedagógus-életpályamodellt – a matektanárok valószínűleg már tavaly jó előre kiszámolták, hogy ilyen gazdaságpolitika mellett válságidőn képtelenség lesz megemelni a fizetéseket, bárhogy esküdözzék is Hoffmann Rózsa.

Egyszóval csalódást érezhetnek ugyan a pedagógusok, túl nagy meglepetést nem. Mégis alighanem jólesett volna nekik, ha a Matolcsy-csomag bejelentése után kiáll valaki a kormányból – mondjuk a szakminiszter vagy az államtitkára –, és azt mondja, sajnáljuk, szerettük volna, most nem megy, de hátha később, és addig is köszönjük az áldozatkész munkát és a többi.

Arra viszont aligha számítottak, hogy ehelyett Giró-Szász András kormányszóvivő a közszolgálati tévében amúgy pedellusosan még tarkón is legyinti őket, mondván, tessék csak örülni, hogy a kormány kikormányozza a hajót a viharos tengerről, ilyenkor nem kéne konyakot rendelni. Konyakot, mi? Egy olyan pályán, ahol minden választásra készülő párt nagyarányú béremelést ígért, de azt végül csak egyetlenegy kormány valósította meg, tíz évvel ezelőtt. Ahol minden munkavállalón fél tucat reform gázolt át két évtized alatt, miközben a politika hol értelmiségi önállóságot, hol szalagmunkási alávetettséget követelt tőlük.

Most pedig mindenki pontosan tudja, hogy a körvonalazatlan, de erőltetett államosítás egyetlen biztos hozadéka az lesz, hogy országszerte iskolákat zárnak be, tanárokat bocsátanak el. Ilyen helyzetben az ígéret számonkérése konyakrendelés volna? Ha elkészült már az a bizonyos egyetlen, a kormány szája íze szerint való erkölcstantankönyv, javasoljuk: a szóvivő feltétlenül olvassa el. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr934827521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása