CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért nem lehet az önkormányzati hírportált normálisan működtetni?

2012. október 16. 00:05 - csú

2012-10-15.PNGElavult szerződések, elavult támogatások, hiányos adatok, homályos üvegzseb. Ezek ötlenek az olvasó szemébe, ha a fideszes vezetésű XXI. kerületi önkormányzat hivatalos hírportálján szeretne tájékozódni. a közérdekű adatok elavultak, az ingatlan nyilvántartásnál ezt olvashatjuk: "A könyvtár üres."  Kiemelt fejlesztéseknél: " A könyvtár üres" ... és így tovább. Alig több mint két éve még havonta frissítették a szerződéses adatokat, hogy minden érdeklődő nyomon követhesse az önkormányzati kiadásokat.

Nagyítóval figyelték azt is, hogy kit, mennyivel támogat a képviselő-testület. Március óta most ott sincs változás, pedig havonta lapáttal hajigálták ki az ablakon a közpénzt a fideszes városatyák. Folyamatosan beszámolunk a pazarlás újabb és újabb fejezeteiről. Ezekről  a csepel.hu viszont nemcsak hallgat, hanem elfed, titkol, titkosít is.

A 2010-es önkormányzati választások után, mindent, ami az elődökre emlékeztette az új önkormányzati vezetést, lecserélt, átalakított, újjászervezett, megváltoztatott. Így, a korábban jól, biztosan működő tájékoztatási rendszerek egyike, a csepel.hu  internetes hírportál is átalakításra került. Az, hogy nem értettek egyet a tartalommal, az ő dolguk. Az is, hogy más üzemeltetőt választottak. A több milliárdos hiánnyal küszködő költségvetés ugyan takarékosságot igényelt volna, de ezek szerint volt és van rá  pénz... Mint azóta annyi sok másra, például a Csepellel semmilyen kapcsolatban nem álló szervezetek, alapítványok támogatására. Most azonban nem ez a kérdés. Arról van szó, hogy a létrehozott új rendszer időnként kritikán alul működik. Többször előfordult már a portál teljes összeomlása, napokig tartott helyrehozatala. A honlap tartalommal való feltöltése – valószínűleg a két éve tartó folyamatos átszervezések miatt is –, nehezen ment és megy. Jelenleg is hiányosak egyes linkek, például néhány szervezeti egység, mint például a Szociális és Egészségügyi Ágazat, még most sem elérhető. Olvasóink folyamatosan jelzik ezeket, s érhetetlenségüket fogalmazzák meg. Miért nem lehet egy önkormányzati hírportált normálisan működtetni? – teszik fel a kérdést. Van, aki azt mondja, hogy már alig vannak szakembereik, mindenki ott hagyja őket, egyesek azt gondolják, hogy ilyenkor tüntetik el a múlt egyre nehezebben elérhető dokumentumait, mások szerint meg  a fejetlenség „uralkodik”. A kérdések hozzánk érkeznek – a válaszok már a csepel.hu gazdáira várnak. Reméljük, mielőbb pontos információk és a kérdésekre megnyugtató válaszok is lesznek. Bár jobb lenne azonnal intézkedni. Az illetékesnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr504850869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása