CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kerékpárút a Kvassay-hídtól az Ady Endre útig

2012. október 19. 00:01 - csú

Bicikliút.PNGCsütörtökön hivatalosan is átadták a bringásoknak a Kvassay-hídtól az Ady Endre útig tartó, a Weiss Manféd úttal párhuzamos bicikliutat. A 2885 méter hosszú kerékpárút építése során áthelyezték a közvilágítási oszlopokat, a fákat átültették, a töltéseket kiszélesítették. Három helyszínen is biztonságos kerékpártárolót telepítettek, ezekben összesen harminc kerékpár fér el.

A Weiss Manfréd úti kerékpárút átadásával egy négy kerületben 16,8 kilométeres szakaszt érintő fejlesztési folyamat fejeződött be. Az átadóünnepségen megszólaló Vitézy Dávid szerint az utóbbi két évben többet költöttek Budapesten a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, mint a megelőző öt évben. Ennek persze meg is van a hatása, Budapesten egyre többen használják munkába járásra a biciklit. Tarlós István beszédéből idevág, hogy a forgalomszámlálási adatok szerint az Andrássy úti kerékpárutat napi ezer ember használja, és ez még nem is a legforgalmasabb biciklis útvonal Budapesten. Németh Szilárd, Csepel polgármestere elmondta, jelenleg három, évtizedek óta ígérgetett beruházás jár a befejezés közelében. Az egyik a kerékpárút, ezt 1991. óta ígérték, és most végre elkészült. A Csepeli gerincút építését 1993-ban, a szennyvíztisztítást és csatornázást a hetvenes évek elején ígérték meg. Tarlós István és Németh Szilárd beszédeiből a közösségi közlekedést érintő további részleteket nem tudtunk meg. Vitézy Dávid viszont a közelmúltban módosított HÉV-menetrend és az átszállási kapcsolatok javulásának kedvező fogadtatásáról számolt be.

az IHO.HU fotóriportere stílszerűen biciklivel érkezett az átadóünnepségre. Az út minősége kiváló, csupán a Vágóhídnál és a Szállító utca kereszteződésénél kell rosszabb burkolatra számítani. Ez utóbbi csomópontja külön odafigyelést érdemel, hiszen négy részletben lehet átkelni rajta, és a kevésbé tapasztaltaknak esetleg meglepetést jelenthet egy nem várt iránbyból támadó autó. Keresztező út a bickliút nagy részén alig van, a Szállítók útjánál pirosra festett aszfalt hívja fel az autósok figyelmét, a gyér forgalmú Kis-Duna sornál nincs külön védelem, az Agip kútnál és a Hajóállomás utcánál lámpás kereszteződés van. A nagyon érdekesre tervezett Weiss Manfréd út-Corvin út csomópontját a kerékpárút elegánsan elkerüli, aki mégis át szeretne kelni a kikötő felé, az zebrán megteheti. Összességében kifejezetten pozitívak a tapasztalatok, gyorsan és biztonságosan meg lehet tenni a Csepel és a Vágóhíd közötti távot. (IHO.HU)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr294857051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása