CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért hazudik a Handa Banda?

2012. október 29. 00:03 - csú

Hazugság-2.PNGA walesi bárdokat máglyára küldő Edward királynak lehettek olyan rémlátomásai, lázálmai saját tetteitől mint a két éve regnáló csepeli Fidesz-hatalom birtokosainak az általuk kivégzett Csepel újságtól.

A fülke-falka-forradalmi tobzódás legelső áldozata lett a több mint 67 éves helyi lap. Németh Szilárd fideszes polgármester állandó tettestársaival – Ábel Attila, Borbély Lénárd és Morovik Attila hasonszőrű alpolgármesterekkel együtt – legelső intézkedésként megszüntette a Csepel újságot. Új lapot indítottak Csepeli Hírmondó (CSH) címmel.

A CSH október 18-án megjelent számában írásokat tettek közzé a fülke-falka-forradalmi hatalom eddigi időszakáról Eltelt két év: mi történt a kerületben? címmel. Ezt az összeállítást átvette a XXI. kerületi fideszes Handa Banda összes „orgánuma”. A Hírmondó édes testvére, a csepeli közpénzből működtetett, de Fidesz-szócsőként szolgáló csepel.hu, valamint a náci és nyilas csevejeknek is helyt adó Fidesz-propagandista csepel.info egy sor változtatás nélkül közölte ugyanazt a cikket. (Természetesen a helyi Fidesz-pártközlöny is megjelentette a CSH-írást.) A Fidesz önfényezésével most  nem foglalkozunk. Helyette a falkaforradalmárok rettegésére hívjuk fel a figyelmet.

Az összeállítás ugyanis nem a Fidesz-eredmények sorolásával (nagyítóval keresik), nem is a választási ígéreteik időarányos teljesítésével indul (azok észleléséhez mikroszkópot kellene használni), hanem a már kivégzett, „máglyára küldött” Csepel újság szapulásával kezdődik. Az első sorokban a következő hazugságokat tartották a legfontosabbnak közölni az olvasóikkal: „Éppen két esztendő telt el a 2010 őszén megtartott önkormányzati választások óta. 2010-ig az önkormányzat fenntartásában kiadott Csepel újságban egyáltalán nem jelenhetett meg ellenzéki vélemény vagy kritika. A cenzúra olyan mértékű volt, hogy a Fidesz fizetett hirdetésben feladott karácsonyi jókívánságait is kitörölték, de ugyanerre a sorsra jutott az ellenzéki párt gyászközleménye is, amit a csepeli kettős gyilkosság után adtak ki.”

A hazugságokkal  szemben a tények:

1.) Bár a hazugságok között nehéz sorrendet felállítani, kétségtelen, hogy ezek között a legnagyobb pofátlanság, idézzük: "2010-ig ...a Csepel újságban egyáltalán nem jelenhetett meg ellenzéki vélemény, kritika" Ragadjunk ki egy évet, mondjuk, 2006-ot, amely választási év volt. A pártok 2006-os megjeleneéséről szóló leltárt természetesen a kerületi Fidesz ugyanúgy megkapta mint a többi akkori párt. Az összeállításból világosan látható, hogy 2006-ban több mint kétszáz, (igen 200!) olyan publikáció volt, amelyikben kizárólag ellenzéki pártok szerepeltek, illetve olyan írások, amelyek tőlük érkeztek a szerkesztőségbe. Táblázat rögzítette ezt is, és azt is, hogy a Csepel újság összesen 46 számában - csak 2006-ban - a Fideszről több mint 60 cikk szólt. Volt közöttük hír, tudósítás, interjú, publicisztika, tehát ellenzéki vélemény, kritika, - sőt mint most is: Fidesz-hazugság, -vádaskodás, -ferdítés, - szóval minden, ami szem szájnak ingere, ha nem unja az olvasó... (A Fidesz-publikációkra vonatkozó jegyzéket cikkünk végén közöljük) Az ellenzéki vélemények száma 2007. és 2010. között rohamosan növekedett, hiszen a lap hetente került az olvasókhoz. E tények ismeretében jogos a tanács a XXI. kerületi fideszes hazudozóknak, lakájmédiájuk sajtómunkásainak: legalább úgy hazudjatok, hogy saját magatok elhiggyétek, és rajt ne fogjanak benneteket!

2.)     Fideszes karácsonyi jó kívánságok a megszüntetett Csepel újságban (az utóbbi "nyóc" év!):

2002. december 13., 14. oldal – a Fidesz-MPP kerületi elnökének karácsonyi és újévi jókívánságai megjelentek.

2003. december 18., 6. oldal – a Fidesz MPSZ kerületi elnökének karácsonyi és újévi jókívánságai megjelentek.

2004 decemberétől a Csepel újságba feladott fizetett hirdetéseket a lap kiadója, azaz a Vida István által vezetett Csepp TV Kft. vette fel, s onnan továbbították azokat a szerkesztőségbe.

2005, 2006 és 2007 karácsonya előtt nem érkezett a szerkesztőségbe Fidesz karácsonyi jókívánság fizetett hirdetésként. Ennek két oka lehetett: vagy elfelejtettek ilyet feladni, vagy ha mégis feladták, akkor az a kiadónál rekedt és nem jutott el a szerkesztőségbe.

2008-ban és 2009-ben megjelent a Fidesz karácsonyi jókívánság: Csepel, 2008. december 12., 44. szám – a 13. oldalon – fizetett politikai hirdetésként; Csepel, 2009. december 18., 44. szám – a Csepp Csepel címoldalán – fizetett hirdetésként

2010. október 15-én utolsó számával a Csepel újságot megszüntette a Fidesz, ezért a Fidesz 2010-es karácsonyi jókívánságait már valóban nem állt módjában közölni a lapnak, de ez csak a Fidesz-bemutatkozás (egyik) következménye...

3. A Fidesz gyászközlemény-ügye

A csepeli kettős gyilkosságról tudósított a Csepel újság 2009. január 16-ai száma.

A lap 3. oldalán a következő szöveg jelent meg, szó szerint idézzük:

 "RÉSZVÉTNYILVÁNÍTÁSOK

Szerkesztőségünkbe folyamatosan érkeznek a tragikus halálesetekkel kapcsolatos részvétnyilvánítások, melyeket ezúttal hely hiányában nem tudtunk közzétenni.

Együttérzését fejezte ki többek között a csepeli Fidesz-KDNP, továbbá az SZDSZ-MLP és a Magyar Kommunista Munkáspárt helyi szervezete. A Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal szakmai segítséget ajánlott fel az alapítványi iskolának a részvétnyilvánítás mellett."

4. Végül, de nem utolsó sorban:

Reméljük, cáfolatnak ennyi elég. A Csepel újság pedig – jelenleg internetes blog formájában ‑ folytatja, és teljesíti több mint 67 éve vállalt feladatát: híreket, tudósításokat és véleményeket közöl Csepel hétköznapjairól, közéletéről, a közpénz felhasználásáról. Rémálmai a Csepel újságtól a hatalom birtokosainak csak akkor lehetnek, ha van rá okuk. A fülke-falka-forradalmi Handa Banda bizonyította: két évnyi működésüknek az egyetlen kézzelfogható eredménye, hogy lidérces álmaik vannak, és hidegrázást kapnak a Csepel újságban közölt leleplező tényektől, a feltárt fideszes városrombolásról, felforgatásról, kapkodásról, kirúgásokról, pazarlásról szóló publikációktól. A rémálmok és a lidércnyomás ellen ismert és egyszerű a gyógyszer: Tessék felébredni!

anzágo

A CSEPEL ÚJSÁG 2006-OS ÉVFOLYAMÁBAN MEGJELENT FIDESZES CIKKEK JEGYZÉKE

1.PNG

2.PNG

3.PNG

4.PNG

5.PNG

6.PNG

7.PNG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr764875764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása