CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jól megfizetett csepeli rontó bontók

2012. november 07. 00:05 - csú

A képviselőik-1.PNGMit csinálnak a fideszes önkormányzati képviselők Csepelen? No nem, mint magánemberek. Mint képviselők. A köz ügyeinek fáradhatatlan intézői. A párt helyi képviselői, hű katonái. Biztosan dolgoznak. Éjjel nappal. A közért. Most már csak az a kérdés, hogy mit?

Például rengeteg rendezvényen, megmozduláson kell megjelenniük. Disznótoros programon, miniszteri fogadáson, szobor-, emlékmű- és kerékpárút avatáson, eskütételen, jótékonysági bálon, kerékpártúrán, utcanév táblák cseréjén, bemutatókon, kiállításokon, sajtótájékoztatókon, nyilas eszméket hirdető író irodalmi estjén, koszorúzásokon, néhanapján fogadóórákon, polgármesteri fórumokon, kivezényelt embereknek szervezett közmeghallgatáson, kormány által szervezett békemeneteken vesznek részt. Ugye, mennyi macera? Sorolni is nehéz. Szinte beleborzong a nép egyszerű gyermeke. Azt meg már meg sem merem említeni, hogy mennyit kell tapsolni, egy-egy kitüntetés, elismerés átadásánál, vagy bólogatni egy-egy, az ellenzéket gyalázó polgármesteri jópofaság vagy ízléstelenség, dühkirohanás után. És ha még marad egy kis szabadidejük, akkor meg várják a zemberek, az idősek kérdéseit, javaslatait, a fülkeforradalmárok támogató jelzéseit. Mert azokat várni kell. Az is mennyi idő!

Hatalmas felelősség. Arról nem is beszélve, hogy a fentiekkel már egyébként is agyonterhelt képviselők igazi bosszantása, zaklatása még hátra van. Az önkormányzati törvény szerint kötelesek részt venni a választópolgárok által megválasztott képviselő-testület munkájában. Ez a fránya törvény! De ha tagjai egy, a testület által létrehozott bizottságnak, akkor annak munkájában is élen kell járni. Szerintem addigra már jártányi erejük sincs. Nem is tudom, hogy bírják. Ami igaz, az igaz: elfáradnak. Ráadásul a bizottsági, illetve a képviselő-testületi üléseken még meg kell nyomni a szavazógép gombját. Éppen akkor, amikor a főnök, netán a bizottsági elnök kéri. Néha – az óriási igénybevételtől –, egyik-másik el is alszik, csak arra ébred, hogy társai, esetenként az ellenzék tagjai, ütögetik a fejét: figyusz, nyomd meg a gombot. És nyomja.

Hozzászólásra, saját, az emberek véleményeinek megfogalmazására, a választók érdekeinek képviseletére /végül is ezért választották meg őket/, vagy támogató megjegyzésekre, már fikarcnyi erejük sincs. Az ellenvéleményről meg beszélni sem érdemes. Nemcsak a kondi hiányzik, de a „beépített, párthűséget ellenőrző elektronikus kütyü" sem engedi, ezért nem is kísérleteznek vele. Az ellenzék részéről megfogalmazott kritikákat, csipkelődő megjegyzéseket, felelősséget, választási esküt firtató cinikus kérdéseket meg nem is hallják.

Fantasztikus önfeláldozással végzett testületi munkájuk, a számok tükrében: a képviselő-testületben, a tisztségviselőkön kívül 10 fideszes képviselő van. Idén, a bizottsági üléseket követően 18 képviselő-testületi ülés volt. A testületi üléseken 289 nyilvános napirendet tárgyaltak meg. A csepel.hu önkormányzati hírportálon elérhető jegyzőkönyvek tanúsága szerint az üléseken 405 kérdés és 195 hozzászólás hangzott el. A kérdések között minimális, míg a hozzászólások között 12(!) a fideszes képviselői megnyilvánulás. Mintha jelen sem lennének. Mosolygó, bólogató, fejet rázó, automatikusan szavazó, programozott „gépek". A bizottságokból kizárták az MSZP-s képviselőket. Így aztán a bizottsági ülések jegyzőkönyveiben általában, a következők olvashatók: „kérdésre, hozzászólásra nincs jelentkező" /pénzügyi ellenőrző és ügyrendi bizottság/, vagy „kérdés, hozzászólás nincs" /humán erőforrás és fenntartható fejlődés bizottság/. Ezek szerint ott sem nagyon vannak „jelen", csak szavaznak. Ja, hogy mi a csepeli választók érdeke? Amit ők akarnak, és amit megszavaznak.

Működik tehát Csepelen is a Fidesz-gépezet. Olajozottan. Az olajat, mint minden képviselő esetében a köz fizeti meg. A fideszesek esetében a három bizottsági tag után fejenként, évi 1.827.000,- forintot+járulékot, a 7 tanácsnok után egyenként 2.394.000,- forintot+járulékot. Ez összesen 22 millió 234 ezer forint+járulék kifizetését jelenti, évente. Szerintük a demokrácia ennyit megér. Nekik. A fideszes mamelukoknak. Csak az a baj, hogy ezek a jól fizetett bólogató néma gombnyomók Csepelen nem építik, hanem bontják, rontják a demokráciát. Ez az igazi felelősségük, amivel majd el kell számolniuk Csepelen is.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr114894334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása