CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, mi közzétesszük-21. szám

2012. november 12. 00:05 - csú

Kidobol-2_2.jpgRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Döntsön az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó, november 8-án megjelent 21. számából:

1) A cikk címe: BKV-tarifaemelés?

„Az MSZP fővárosi képviselői egyáltalán nem szavaztak a tanulók, kismamák és a nyugdíjasok érdekeit figyelembevevő kedvezményekről, ami arra utal, hogy részükről elfogadható lett volna a tarifaemelés.” /cs.a./

Véleményünk szerint a lap és újságírója kitűnően megfelel a Kedves Vezető helyi vazallusa által előírtaknak. Következetesen, az érintettek, adott esetben az MSZP fővárosi vezetésének megkérdezése nélkül igyekszik lejáratni a pártot és képviselőit. Nem először teszi. Mi mindig szívesen adunk helyt reagálásuknak /eddig még nem éltek vele/, akár a nyílt vitának /nem vállalták/, és kitartóan, sokadszor is vállaljuk saját véleményünket:

> a Fővárosi Közgyűlés október 31-én döntött a BKV tarifák 7,9 %-os emeléséről. Előtte egy nappal, október 26-án, Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartott, ahol, többek között érintette a tervezett tarifaemelést. Szerzőnk, cs.a. megtehette volna, hogy elmegy, vagy az elektronikus, írott sajtóból érdeklődik az ott elhangzottakról. Nem tette. Nem ért rá. Lehet, hogy nem is érdekelte az MSZP véleménye? Netán megtiltották neki, hogy utánanézzen az ügynek?

> Nem tudjuk azt sem, részt vett-e a Fővárosi Közgyűlésen. Ha megjelent, talán megértette az MSZP frakció véleményét is. Lehet, hogy ott volt, de nem értette? Mindenesetre, november 5-én, 09:27 órakor megjelentette fenti írását a csepel.hu-n. Vagyis a Fővárosi Közgyűlés után még lett volt ideje utánajárni, majd megírni cikkét. Mással volt elfoglalva. Ki kellett találnia, hogy Németh Szilárdnak, a főpolgármester megkérdezése nélküli, bátor vitézi tettre valló kezdeményezését, a három főpolgármester-helyettes által előterjesztett javaslat módosítását, hogyan tálalja a csepelieknek, úgy, hogy közben belerúgjon az MSZP-sekbe is. Kitalálta. Bár lehet, hogy mindez csak kitaláció részünkről, s a cikket valaki lediktálta neki. Nem tudjuk.

> Ha lett volna ideje, talán Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP elnökét, önkormányzati frakcióvezetőjét is megkérdezhette volna: miért is nem szavazott a módosításról az MSZP fővárosi frakciója. Szenteczky egyébként, a lap megjelenése előtt, nyilatkozott a csepel.hu-n megjelent, cs.a. által leírtakról /csepelujsag.blog.hu; hirkomp.hu/

> Végül: az MSZP a tárgyalt napirendről – a BKV tarifák átlag 7,9 %-os emeléséről –, nem  szavazott. Az egésszel nem értett egyet. Ráadásul cs.a. azt sem írta meg, hogy a közgyűlés előtti héten Tarlós úr vagy éppen Vitézy Dávid úr azt nyilatkozta, hogy „mostanában nem lesz tarifaemelés”! Mint ahogy azt sem, hogyha „az Orbán kormány végrehajtotta volna a Bajnai kormánnyal kötött korábbi megállapodást, akkor nem kellett volna tarifaemelésről sem dönteni”.

2) A cikk címe: Lakáspályázat: többszörös túljelentkezés

„2011-től kezdődően a nyertesek által beadott pályázatok hitelességét is ellenőrzik, és arról is meggyőződnek, hogy a bérlők eleget tesznek-e a bérleti szerződésben vállalt kötelezettségeiknek”.  Az állítás nem igaz, 2010 előtt is így működött a rendszer.

„Ábel Attila alpolgármester szerint azért tudott az önkormányzat két éven belül sokkal több lakást megpályáztatni, mint a korábbi önkormányzat öt év alatt összesen, mert már nem az egyéni haszonszerzés a fontos, hanem a vagyonkezelő gazdaságos működtetése”. Felhívjuk alpolgármester úr figyelmét, hogy ez csak vádaskodás, ami lehet, hogy a polgármester úr által előírt kötelező munkaköri feladata, viszont ezzel leginkább saját magát hitelteleníti.

„2010 előtt nem ellenőrizték a pályázókat,…kezdetű, idézőjelbe írt, dőlt betűkkel szedett mondatok arra utalnak, hogy alpolgármester valahonnan átvette azokat. Ilyenkor illik leírni, hogy honnan. Egyébként mostanában egyre többször derül ki, hogy a gyanúsítások mögött politikai megrendelések, koholt vádak állnak. Lehet, hogy éppen ezért tette idézőjelbe Ábel úr a vádakat, mintegy jelezve, hogy maga sem hiszi el teljesen? Máskülönben az sem mellékes, hogy amikor az előző lapszámban az MSZP bírálhatta a helyi Fidesz választások óta végzett munkáját, a szerkesztőség /vagy a működő cenzúra?/ azonnal „mellé tette” az alpolgármesteri reagálásokat – kétszer nagyobb terjedelemben. Most, Szenteczky János „gyanúsítása” kapcsán, miért nem jelent meg Szenteczky János reagálása?

3) A cikk címe: Tisztelet a hősöknek

„Elhallgatták, hogy a csepeli ellenállásban résztvevők az utolsó pillanatig kitartottak az eszme mellett”. Javasoljuk az államtitkár úr és az olvasók figyelmébe dr. Bolla Dezső csepeli helytörténésznek az 1945 utáni időszakot feldolgozó, a fenti kijelentést cáfoló munkáit, ame-lyek megjelentetését, terjesztését az akkori önkormányzati vezetés is támogatta.

Az írás a továbbiakban felsorolja az ünnep alkalmából „Csepel Örökség díjat kapott”-ak névsorát. Gratulálunk nekik! Ugyanakkor sajnáljuk, hogy nem volt lehetőségünk megismerni – a képviselő-testület ugyanis zárt ülésen dönt a javaslatokról –, valamennyi kitüntetett életútját, a szervezetek tevékenységét, bár a lap ezt igyekszik pótolni. Ebben a számban például két kitüntetettet mutat be. Többségüket ismerjük, de kíváncsian várjuk Várkonyi András okleveles építészmérnök csepeli kötődésének, munkájának bemutatását. 

4) A cikk címe: Emlékművet avattak

Az írás a november 4-i, Görgey Artúr téri 56-os emlékmű avatásáról tudósít. A cikk végén olvasható: az avatásról bővebb információ a csepel.hu-n található. Némi – a személyes adatokra vonatkozó –, pontatlanságot találtunk a két írás között. A Csepeli Hírmondó szerint elismerést kapott Németh Szilárd polgármester, vitéz dr. Juhász György főigazgató-főorvos, nemzetőr dandártábornok, aki a csepel.hu-n  így is „szerepel”: „dr. Juhász György, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat igazgató-főorvosa, az 1956 Magyar Nemzetőrség budapesti parancsnoka”. Továbbá, vitéz Rácz László nemzetőr dandártábornok, Soltész Géza nemzetőr dandártábornok, elnöki főtanácsadó és dr. Gönye Anikó külkapcsolati és protokoll referens. Talán szerencsésebb lett volna, ha a szerkesztőség a polgármester, a referens, illetve az 1948-ban született (az 1956-ban még csak 8 éves) főigazgató-főorvos kitüntetése kapcsán leírja, hogy az elismerést, valószínűleg „az emlékmű létrejöttéért és elhelyezéséért” kapták, ami persze nem kis dolog.

4) Kimaradt események:

Október 24:

Sztársportolók – többek között Kozmann György –, közreműködésével mutatták be a Csepel Művek Ipari Parkban az ország első szélcsatornáját.

Október 25:

A Híradó tudósítója szerint lopott autókat találtak Csepelen. A riport bemutatta az orgazda műhelyét is, ahol rengeteg autóalkatrészre talált a rendőrség.

Október 27:

Szüreti mulatság volt a Karácsony Sándor Általános Iskolában

Október 28:

A férfi röplabda NB I-ben: Gergi Háló Csepel – Kádár Kecskeméti RC 1-3 (-17, -18, 23, -15)

Az NB III labdarugó bajnokság 11. fordulójában: Csepel Pénzügyőr 1-1

Október 31:

A vg.hu-n megjelent hírek szerint bővíti konténerterminálját a csepeli Szabadkikötő.

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága tájékoztatója szerint 2012. november 5-étől befizetéses lakossági étkeztetés igénybevételére van lehetőség a Nagy Imre Általános Művelődési Központ éttermében.

November 5:

A Polgármesteri Hivatal Adóügyi Irodája tájékoztatót adott ki arról, hogy a súlyos mozgáskorlátozott személyek gépjárműadó mentességének megállapítására vonatkozó jogszabályok változása miatt az adómentességben részesülhetők 2012. december 31-ig kérhe-tik az adómentességet az adóhatóságnál.

Módosult az Országos Tűzvédelmi Szabályzat. A módosítás lényege: mégis lehet növényt tartani a társasházak folyosóin, amennyiben nem szűkítik le a menekülés útvonalát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr434901536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása