CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ez fájni fog: itt vannak a legújabb megszorítások!

2012. november 17. 00:06 - csú

Megszorítás-1_2.PNGA Nemzetgazdasági Minisztérium péntek  esti közleményében részletezte a kormányfő által már belengetett harmadik megszorító csomagot a 2013-as évre. Ezek szerint a kormány még 90 milliárd forintos egyenlegjavításról döntött, ennek keretében az energiaszolgáltatók jövedelemadóját 50%-ra emeli, a közmûvezetékek adóját központi adóként határozza meg. A közleményből az is kiderül, hogy "a bankadót végleges adónemként rögzíti a 2013-as mértéken". Ez azt vetíti előre, hogy a bankok különadója végleg megmarad. A fontosabb részletek:

  • Harmadik, összesen 90 milliárd forintos egyenlegjavító csomagról döntött a kormány
  • Az energiaszolgálgatók adóterhelése a jelenleg tervezett 30%-ról 50%-ra emelkedik, vagyis a 19%-os társasági adókulcs mellett a Robin Hood-adó kulcsa 31%-ra növekszik.
  • A közmûadó központi adónem lesz jövõre, ami plusz 30 milliárd forintot hoz.
  • 10 milliárd forinttal nõ a Szerencsejáték osztalékelvonása.
  • 10 milliárd forinttal többet akar beszedni a kormány az on-line szerencsejáték megadóztatásából.
  • A bankadót végeleges adónemként rögzíti a 2013-as mértéken.
  • A bankadó fenntartása tartósíthatja az egyre károsabb hitelleépítést. 
  • A péntek délutáni közleménnyel a kormány hat hét alatt három költségvetési kiigazító csomagot ismertetett. Matolcsy György először október 5-én jelentette be egy 397 milliárd forintos intézkedéssorozatot, majd október 17-én egy újabb 367 milliárdos pakkot. Most egy hónappal később pedig további 90 milliárd forintos kiigazításról döntött. Ezek együttes bruttó hatása 854 milliárd forint. Csomag3.png
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr674911031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása