CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Önök megszegik képviselői esküjüket..."

2012. november 19. 00:03 - csú

Borbély-Németh.PNGNyílt levél Németh Szilárd, Borbély Lénárd és Földesi Gyula országgyűlési képviselők részére 

Tisztelt Képviselő Urak

Felmérések szerint a választás előtti regisztrációt a lakosság legalább 80 százaléka, ezen belül a Fidesz-KDNP szavazóinak is jóval több mint a fele elutasítja. Ez azonban a szabad mandátum elve értelmében Önöket nem kötelezi semmire. A regisztráció megszavazásával viszont Önök nem csak választóik akaratával, hanem a polgári demokrácia két alapvető értékével: az általános választójoggal valamint a szabad és tisztességes választás elvével is szembeszegülnének; az előbbi korlátozására, az utóbbival szemben pedig a választási csalások széles lehetőségére adnák szavazataikat. Mindez azt jelentené, hogy Önök megszegik képviselői esküjüket, amellyel hűséget fogadtak a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez.

Fentiekre tekintettel arra kérjük Önöket, hogy a választási eljárásról szóló, a választás előtti regisztrációt előíró törvényjavaslatot ne szavazzák meg.

Demokratikus Koalíció
Csepel-Soroksár szervezete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr424913531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása