CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Átadták a csepeli gerincút első, 2,5 kilométeres szakaszát

2012. november 22. 13:02 - csú

Gerincút-2.PNGBudapest, 2012. november 22., csütörtök (MTI) Tarlós István főpolgármester az avatóünnepségen a főváros egyik kiemelt jelentőségű beruházásának nevezte a Weiss Manfréd úttól kezdődő kétszer kétsávos utat, amely szavai szerint jelentősen javít Csepel és a központi városrészek közlekedési kapcsolatain. Jelezte: a Posztógyár útig tartó tehermentesítő főút elkerüli a XXI. kerület sűrűn lakott központját, ezzel élhetőbb lesz a belváros, csökken a por- és környezetszennyezés. A gerincút mentén minden indokolt helyen zajárnyékoló fal épült, s a beruházás során mintegy kétezer fát és cserjét is elültettek - mondta a városvezető. A megépült szakasz teljes nyomvonalán vízelvezető csatornát létesítettek, kialakították a közvilágítást, és megújultak a közművek - tette hozzá. 

Németh Szilárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere arról számolt be, hogy 1993-ban a főváros akkori vezetése 1996-ra ígérte a kerületnek, hogy az M0-ásig elkészül a gerincút, s azóta négy választási cikluson keresztül is ígéret volt. Felidézte, hogy a területen álló 147 családi ház lebontása öt éve kezdődött, s a romos épületek között olyan közegészségügyi körülmények voltak, amit bármelyik "dél-amerikai dobozváros megirigyelhetett volna". A kerületvezető tájékoztatása szerint a beruházás kezdetekor a sitten felül 280 köbméter szemetet kellett elszállítani. Szólt arról is, hogy az utat január 15-én Teller Ede fizikusról nevezik el, s ugyanitt emlékszobrot is állítanak majd a tudósnak.    

A csepeli gerincút első szakasza 7 milliárd 195 millió forintból valósult meg, amelyből 3 milliárd 915 millió forint az Európai Unió támogatása. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr974919839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása