CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd és az első éjszaka joga

2012. december 03. 00:05 - csú

Földesúr.JPG(Az első éjszaka joga, vagyis a ius primae noctis a feudális földesúr joga, hogy birtokának jobbágy sorban lévő szüzeitől maga vegye el a szüzességüket – Wikipédia)

A Csepel újság értesülése szerint a november 29-i képviselő-testületi ülésen Németh Szilárd fideszes polgármester kijött a béketűrésből. Senki sem bántotta, de ő személyes sértésnek vett néhány kritikus megjegyzést.

Informátorunk elmondta, 2013. első félévének munkatervéről volt szó. Rutin munka ez, de sok múlik rajta. Ebben a tervben már körvonalazódik, hogy 2013-ban mit akar tenni Csepelért a városvezetés. A csepeli szocialisták szerint a fideszes vezérkar komolytalanul tervezte meg a munkát. Ezt szóvá is tették. Úgy tudjuk, Dobák István a Városkép Kft (a volt Csepp TV utódszervezetének) üzleti tervét hiányolta. Szenteczky János egy egész listát nyújtott át a polgármesternek, aki a nyílt színen megígérte, hogy az összes MSZP-s javaslat bekerül a munkatervbe. Látszott, a kerületvezető minél előbb túl akar lenni ezen a nyűgös kötelezettségen. Egyre ingerültebb lett, amikor még Gergely István is szót kért. A szocialista képviselő kimondta, amit a közönség is érzékelhetett: „Úgy látszik, a polgármester úr nem veszi elég komolyan a képviselő-testületi ülések szervezését. A tanácskozások előtt ömlesztve kapják meg a képviselők az előterjesztéseket. Most legutóbb is: először 23 napirend volt, abból lett az ülés előtt két nappal 35., és néhány órával a kezdés előtt 44. Az MSZP-s képviselő szerint ez kézi vezérlés. Hozzátette: a polgármester úgy viselkedik mint egy hűbérúr. De az első éjszaka joga még nincs meg – közölte válaszul Németh Szilárd. Helyettesei és a jelen lévő köztisztviselők (köztük több elcsigázott asszony) bizony tényleg úgy viselkedtek mint a hűbéresek. Kényszerűen nevettek a hűbérúr ízetlen, bárdolatlan tréfáján. Ki tudja, legközelebb egy újabb kritikus megjegyzés után már a pallós jogot vindikálja magának Németh Szilárd, persze ismét csak tréfából, mert ő ilyen vicces hűbérúr.

L U X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr984944172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása