CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szenteczky János köszönete Ábel Attilának

2012. december 06. 00:05 - csú

Postagalamb-1_1.pngHa megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel! Akár ezzel a biblikus idézettel összegezhetnénk annak a nyílt levélnek a lényegét, amelyet Szenteczky János, az MSZP csepeli szervezetének elnöke írt Ábel Attila fideszes XXI. kerületi alpolgármesternek. A levélírásra az adta az apropót, hogy Ábel alpolgármester egyik kreálmánya, a  csepeliek által csak Handa Bandának nevezett csepel.info külön cikket szentelt Szenteczky János  törvényesen bejegyzett kezdeményezésére, a Hírkomp című internetes hírportál megjelenésére.   A Fidesz és Ábel alpolgármester részéről  az MSZP és ezen belül annak helyi elnöke iránt megnyilvánuló közismert, hagyományos segítőkészséget Szenteczky János nyílt levélben köszönte meg. Változtatás nélkül ezt közöljük az alábbiakban:

Az ingyenreklám margójára

Ez év októbere óta várom azt az írást, ami a napokban látott napvilágot egy csepeli alpolgármester fő- vagy másodállásában (?!) szerkesztett, impresszum nélküli hírblogon – miszerint céget és hírportált alapítottam. A tálalás persze a szokásos, mára már kissé unott, ámde nekem mégis szórakoztató stílusban történt – a tényeket hazugságok, csúsztatások és sejtetések egyvelegébe csomagolta a fideszes agitprop-felelős.

2012 májusában barátaimmal és munkatársaimmal arra az elhatározásra jutottunk, hogy a korábban általuk csepeli mutációban szerkesztett Csepeli Magazin helyett saját hírportált és lapot alapítunk. Tekintettel arra, hogy a korábbi lapot is velem, illetve közvetve a csepeli MSZP-hez kötötték politikai ellenfeleim és egyre kisebb számú bázisuk, úgy döntöttünk, hogy saját név alatt vállaljuk a szerkesztést és a híreinket. Ezért még nyáron bejegyeztem a www.hirkomp.hu domaint, majd augusztus végén céget alapítottam.

Ma is vallom, valljuk – a csepeli közéletben történtek bemutatása a helyi médiában (Csepeli Hírmondó, csepel.hu) csak az érem egyik, igencsak szerkesztett és a jelenlegi hatalom érdekei szerinti – ha kell, meghamisított – változata a tájékoztatásnak. Ezért éreztük, érezzük úgy, hogy szükség van egy olyan hírforrásra, amely a tények ismeretében egy másik, ha úgy tetszik, baloldali szemszögből is vizsgálja az adott információkat. A lakosság köréből érkező egyre több pozitív visszajelzés bennünket igazol!

Természetesen abból sem kívánunk titkot csinálni, hogy a megcélzott két kerület, Csepel és Soroksár egybeesik egy új, minden (földrajzi és társadalmi) logikát nélkülöző, kizárólag a választási eredmény befolyásolását célzó és a Fidesz által kitalált országgyűlési választókerülettel.
Ami a soroksári „kapcsolatomat" érintő megjegyzéseket, illetve hazugságokat illeti: a megfogalmazójának minden sorával, minden bekezdésével nemcsak erkölcsileg, de jogilag is számot kell adnia. Mert hogy egy klasszikust idézzek: „...nem maradunk adósa senkinek!...".
Azt, hogy a média nem olcsó, talán a Fidesz tudja a leginkább – mára talán már ott összpontosul a legnagyobb része e piacnak és ennél fogva a működtetés költségei is. Hogy ennek fenntartását hogyan tudják finanszírozni Csepelen? Talán úgy, hogy a tájékoztatásért felelős alpolgármester a saját szavai szerint is fő felelőse nemcsak a csepel.hu-nak, de a csepel.info-nak is. És teszi mindezt polgármesteri hivatali irodából, közpénzből fenntartott apparátussal és fizetéséért!
Ezzel szemben a hirKOMP.hu munkatársai szívességből, a saját szabadidejüket feláldozva vesznek részt a kerületek programjain és fogalmazzák meg a híreiket. Talán még nem olyan mértékben és terjedelemben, mint ahogy az adóforintokból a fentiekben bemutatott módon az önkormányzat honlapján látható, de ami késik, nem múlik. Hiszen még az internetes statisztikák is azt mutatják: minden hír, minden megjelenés olvasója a későbbiekben hoz magával még egy embert!

Ami pedig a hirdetéseket, illetve konkrétan a Csepeli Munkásotthon Alapítványt illeti. Ha azt írták volna, hogy a hírKOMP-ban a legnagyobb felületen a Csepeli Munkásotthon Alapítványának kulturális és népművelő programjai kapnak teret, közelebb jártak volna az igazsághoz. Ugyanis a Munkásotthon nemhogy közpénzt, de egyetlen fillért sem ad a lapnak. Az, hogy a hirdetései mégis hónapról hónapra megjelennek az újságban, illetve a hírblogon, csak a szerkesztőségnek a csepeli kultúrával és a Munkásotthon vitathatatlan eredményeivel szembeni tisztelgés és a szolgálat jele. Közpénz pedig már csak azért sem érkezhet a Munkásotthontól, mert Csepel fideszes városvezetői 2011 januárja óta Munkásotthon kivéreztetésére játszanak. Ezért is tagadták meg nemcsak az előző, szocialista városvezetés által biztosított mintegy 20 millió forintot évente, de még annak a „támogatói ajánlásnak" az aláírását is, ami szükséges feltétele lett volna a Munkásotthonnak az állami működési támogatás elnyeréséhez. Persze ez a hír sem jelent, jelenhetett meg az önkormányzat hivatalos hírforrásain...

Befejezésül szeretném megköszönni Ábel Attilának, hogy felhívta a csepeliek figyelmét a www.hírKOMP.hu-ra és megteremtette a lehetőséget ennek a levélnek a megírásához.

Eredetiben: szenteczky.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr774948931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása