CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Első kézből a csepeli botrányról: rendkívüli hatalomgyakorlás

2012. december 16. 00:05 - csú

Felkiáltójel-0_2.jpegKorábban értesülések alapján számoltunk be a XXI. kerületi fideszes városvezetés által szervezett botrányos képviselő-testületi ülésről.

A hivatalos szócső, a csepel.hu elkente, elhallgatta a történteket.

Most Szenteczky Jánosnak, a csepeli önkormányzat szocialista frakcióvezetőjének helyszíni beszámolóját közöljük: 

Csepel önkormányzati képviselői 2012. december 7-én, 12:07-kor kaptak értesítést e-mailben, miszerint a jelenlegi fideszes polgármester 2012. december 13. 17:00-ra rendkívüli ülést hív össze. Az értesítés szerint az ülés anyagait később fogják megkapni a képviselők. 2012. december 11-én, 12:00 körül az önkormányzat hivatalos honlapján 11 napirend volt elérhető, illetve olvasható. 2012. december 13-án 13:05-kor SMS-ben értesítettek bennünket a szervezési irodáról, hogy folyamatosan kerülnek fel új előterjesztések a honlapra – kísérjük azokat figyelemmel. Akkor 19 napirendnél jártunk. 14:30-kor már 22 napirend szerepelt a honlapon és mire az ülés megkezdődött, 23 témában várt döntést a városvezetés. A 23. anyagot 15 perccel az ülés megkezdése előtt osztották ki a hivatal munkatársai. Ez valóban rendkívüli! De ha már a rendkívüli üléseknél tartunk, nézzünk egy kis statisztikát. 2006 és 2010 között a szocialista városvezetés úgy irányította a kerület életével kapcsolatos döntések meghozatalát, hogy a négy év alatt összesen 9 alkalommal volt csak szükség rendkívüli ülés megtartására. Igaz, akkor a képviselő-testület aktuális munkatervét fél évre előre meghatározták a képviselők – tervezhetővé és átláthatóvá téve ezáltal a döntéshozatalt.

A 2006. december 19-ei testületi ülésről készült jegyzőkönyvben olvashatók az alábbiak: „Ábel Attila: …a bizottság tagjai nem tudták kézhez kapni az ülést megelőző 4 munkanappal hamarabb az anyagokat, ami igen komoly problémákat okozott.” 4, négy (!) munkanappal, és nem 4, azaz négy órával (!) korábban! Néhány perccel később Szuhai Erika a következőket mondta a jegyzőkönyv szerint: „…Felhívja a figyelmet arra, nagyon nehéz úgy felelősségteljes döntéseket hozni, szakmai anyagokat áttekinteni, hogy a bizottsági ülésen, vagy még ott sem kapják meg azokat az anyagokat, amelyekről dönteniük kell.”

Vajon Ábel Attila szokott tükörbe nézni? És vajon Szuhai Erika hogy tud (mert gondolom ő azért szokott…) tükörbe nézni?

A fentiekre tekintettel MSZP-s képviselőtársaimmal azt a döntést hoztuk, hogy az észrevételeink elmondása mellett nem kívánunk részt venni abban a színjátékban, amit Németh Szilárd a képviseleti demokráciával, és ezen keresztül a csepeliekkel játszik. A döntések felelősségét ilyen előkészítés mellett nem vagyunk hajlandók még részben sem viselni.

Ellenben nagy érdeklődéssel figyeltük a kormánypárti képviselőtársaink aktivitását az ülésen. De sajnos azt kellett tapasztalnunk, hogy az olyan fontos témákban, mint például a kerületi nevelési-oktatási intézményekben alkalmazandó étkezési díjak 5%-os emelése, az önkormányzat 2013. évi átmenetei gazdálkodása, vagy például Észak-Csepel fejlesztési lehetősége kapcsán egyetlen kérdés és egyetlen hozzászólás nélkül, összesen 35 percet szántak a döntések meghozatalára. Pestiesen szólva: ehhez pofa kell!

Eredetiben: szenteczky.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr624967586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása