CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szerdára általános sztrájkot kezdeményeztek a magyar köz- és felsőoktatásban

2012. december 17. 19:02 - csú

Csepeli diákok a  tüntetésen: nem hagyják magukat átverni

Csepeliek a diáktüntetésen.PNGA felvételi keretszámok csökkentése és a tandíj bevezetése miatt egy hete tiltakozó akciókat, tüntetéseket szervező diákok körében olaj volt a tűzre Orbán Viktor miniszter vasárnapi videoüzenete és Balog Zoltán miniszter sajtótájékoztatója. A tandíj és a keretszámok eltörlésére vonatkozó üres ígérgetést sem az egyetemisták, sem a középiskolások nem vették komolyan. Az indulatokat csak fokozta, amikor megtudták, hogy az országgyűlésben már a keddi egyeztetés előtt olyan törvényt fogadnak el, amely növeli a felvételik körüli bizonytalanságot, kiszolgáltatottságot. A délután öt órakor a Szalay utcában kezdődött gyűlés a Kossuth térről induló és a Magyar Rádió Pollack Mihály téri épületéig tartó tüntetéssel, majd pedig a Színház és Filmművészeti  Egyetemen (SZFE) tartott fórummal folytatódott. A Humán Platform hétfői demonstráció résztvevői a SZFE éjszakai nagygyűlésükön szerdára általános sztrájkot kezdeményeztek a köz- és felsőoktatásban.

Miként az index.hu fotóin és több televizió híradójában is láthattuk, a tiltakozó diákok között ott voltak a csepeliek  is.  Az index KÉPRIPORTJA ITT A legfrissebb információk a tiltakozó diákok újabb akcióiról ITT

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr714970772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása