CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kemény bírálat a magyar kormánynak az Egyesült Államokból

2012. december 23. 00:01 - csú

Felkiáltójel-0_2.jpegMinden eddiginél keményebben bírálta a magyar kormányt egy tekintélyes amerikai szenátor. A demokrata Ben Cardin a jogállami intézmények lebontása, a vallás- és sajtószabadság, valamint az igazságszolgáltatás függetlenségének korlátozása miatt emelete fel szavát Washingtonban.
Az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke szenátusi felszólalásában részletesen ismertette az utóbbi hónapok szerinte aggasztó magyarországi fejleményeit, külön figyelmet szentelve a zsidók összeírását szorgalmazó Jobbikos javaslatnak. Az amerikai szenátor szerint elégtelen a magyar kormány válasza a rasszista jelenségekre és megnyilvánulásokra. Arra is figyelmeztetett, hogy az Orbán-kormány a közelmúltban megváltoztatta a választási szabályokat, és a demokrata párti politikus különösen súlyosnak minősítette a választási regisztráció bevezetését. Egyúttal jelezte, hogy továbbra is figyelemmel kíséri a magyar eseményeket, illetve azok hatását az egész régióra. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr984977868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása