CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyakran ismételt hazugságok után a ritkán hallható, olvasható válaszok

2012. december 28. 00:05 - csú

A kormány a Szájbarágó mellett milliárdokat költ  a hazugságok elhitetésére, a félrevezető pofátlan, tisztességtelen kommunikációra. Ezek a fiatalok mindezt egy fillér nélkül, amatőr technikával, okosan cáfolják és hitelesen söprik le az asztalról:

1. LÁTSZAT:

A minimum ponthatár 240 pont
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=VRB1hazLOhU&feature=youtu.be

Karácsonyra bejelentik a ponthatárokat.
Forrás: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/legalabb-55-ezer-ingyenes-fe...

Jövőre jelentik be a ponthatárokat.
Forrás: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos-...

Valóság: A naponta változó és egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal manipulálják és összezavarják nemcsak a diákokat, de még a szakembereket is. A gimnazistáknak minimum 2 évvel az egyetemi felvételi leadása előtt ismerniük kéne a ponthatárokat, hogy fel tudjanak készülni a rájuk váró feladatokra. Ezzel megfosztják a fiatalokat a felelősségteljes döntés lehetőségétől.

2. LÁTSZAT:

A kormány plusz 24 milliárd forintot tesz a felsőoktatásba.
Forrás: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/legalabb-55-ezer-ingyenes-fe...

Valóság: Hogyan értelmezhető a 24 milliárd forint többlet, amikor a legutóbbi rektori konferencián a kormány 37 milliárd forint elvonást jelentett be. Már a 24 milliárd forint sem fejlesztésre ment volna, a 37 milliárd forint elvonás vajon mire megy?

3. LÁTSZAT:

A kormány előzékenyen engedett a diákok követeléseinek. A keretszámok eltörlésével jövőre 55 ezer embernek biztosítja az ingyenes felsőoktatást.
Forrás: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/dontott-a-min...

Valóság: A kormány 4 nap alatt 3-szor változtatta meg a keretszámokat. Végül úgy emelte ötszörösére a keretszámot, hogy nem rendelt mellé valódi forrásokat. Az intézmények gazdálkodását ezzel ellehetetlenítik.

4. LÁTSZAT:

Az egyetemeket gazdasági kancellárok felügyelete alá kell vonni, akik ellenőrzik a működéseket.
Forrás: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/giro-szasz-andras-hataskoruk...

Valóság: Az egyetemek önálló gazdálkodási szervek, gazdasági hivatalokkal és gazdasági főigazgatókkal. Az újabb bürokraták csak annak gyanúját erősítik, hogy a kormány zsarolni akarja az intézményeket

5. LÁTSZAT:

Aki itthon ingyen tanult, az itthon hajtson hasznot. Forrás: http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/orban-viktor-a-kossuth-radioban

Valóság: A végzett hallgató szabad magyar, európai és világpolgár. Lemaradásunk még nagyobb lesz, ha korlátozzák a fiatalok szabadságát és megtagadják tőlük a nemzetközi tapasztalatszerzés lehetőségét. Ehelyett teremtsék meg hazai munka lehetőségét. Másképp nem megy!

6. LÁTSZAT:

A Kormány a családok oldalán van.
Forrás: Alaptörvény
http://www.kormany.hu/download/0/d9/30000/Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny.pdf

„Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvetõ értékei a hûség,a hit és a szeretet.Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.

„Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét."

Magyar Közlöny, 2011. évi 43. szám

Valóság: Az ország sikere a kisközösségek sikereiből épül fel. A kormány intézkedései épp a hátrányos helyzetű és a sokgyermekes családoktól veszi el a siker, a továbbtanulás lehetőségét. Így nem lehet felépíteni a 21. századi Magyarország tudásalapú társadalmát. Így nem megyünk előre.

7. LÁTSZAT:

A kormány szavát nem hallják meg a diákok, akiket a saját céljaira használ fel az ellenzék.
Forrás: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/negyvenezren-...

Valóság: A kormány annyi mindent beszél, hogy nem lehet követni. Egyet azonban jól látni: most minden igyekezetével azon van, hogy a tiltakozó diákságot politikai keretek közé kényszerítse. Mi eddig is elhatárolódtunk a pártpolitikától, ezután is ezt fogjuk tenni. Mi függetlenek vagyunk. Mi így megyünk előre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr94984175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása