CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki dugta el Csepel Dudását?

2013. január 05. 08:04 - csú

Dudás Zoltán Szilárd.PNGA Csepel újság biztos nem, mert megadta a módját. Akkor hát ki és hogyan dugta el Csepel Dudását? Lehet, hogy nem is így kell feltennünk a kérdést? Akkor hát hogyan? Talán  így:

Vajon miért nem szereti Németh Szilárd István, Dudás Zoltán Szilárdot? Lehet, hogy összevesztek, vagy csak az a baja, hogy ő is Szilárd? Vagy azért, mert nemcsak Szilárd, de Dudás is? Mert, mint a mondás tartja, „két dudás nem fér meg egy csárdában”? Ráadásul nem elég, hogy Dudás, meg Szilárd, még Zoltán is. Zoltán, ami ótörök eredetű név, és uralkodót, fejedelmet jelent.

Ja, el is felejtettem, hogy valószínűleg a csepeliek többsége nem is ismeri Dudás Zoltán Szilárdot. Őt nevezte ki, december 17-én Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügy miniszter, a Budapest Főváros Kormányhivatal XXI. Kerületi Hivatalának vezetőjévé.

Akkor, amikor egyszerre, ünnepélyes keretek között, 175 járási és 23 budapesti kerületi hivatalvezetőt ültetett – az állami kiadások megígért csökkentése helyett, a helyi hatalom fokozottabb ellenőrzése érdekében –, a helyi polgármesterek nyakába.

Akkor már értem. Ezért nem szereti Németh Szilárd István, Dudás Zoltán Szilárdot. Két év alatt elérte, hogy csak ő dudál a csárdájában. Most meg, amikor már minden hatalom az övé,  és nem a dolgozó népé, mint ahogy ígérte, ide küldenek – az ő csárdájába(!) – egy Dudást? Aki még Szilárd is. Akinek ő nem dirigálhat? Aki talán nemcsak dudás, de még fejedelem is akar lenni? Az ő csárdájában? No nem – mondhatta magában. Rögtön magához is hivatta Ábel Attila alpolit, minden média ismerőjét, a szerkesztők szerkesztőjét, mutyi ügyi kommunikációs szakembert, s kimondta a visszavonhatatlan verdiktet, csak úgy, szilárdan: erről a Dudásról nem írhattok egy sort sem az önkormányzat honlapján, a csepel.hu-n. 

Így is történt. Azóta sem jelent meg a csepeli önkormányzat hivatalos honlapján sem hír, sem pár mondatos tájékoztatás Dudás úr kinevezéséről. És akiről a csepel.hu nem ír, az nem létezik, mondta egy csepeli, Fidesz berkekben mozgó ismerősöm. És hozzátette, sejtelmesen mosolyogva: tudod, milyen a Szilárd!

Igen, válaszoltam. Lassan megismerjük. Sajnos!

V O X 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1004998901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása