CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kolonics Györgyről nevezték el a csepeli Gubacsi víziközpontot

2013. január 26. 05:55 - csú

Kolonics-központ-tábla.PNGA 2008-ban elhunyt kétszeres  olimpiai bajnokról, Csepel díszpolgáráról,  Kolonics Györgyről nevezték el a csepeli Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központot. Simicskó István sportért felelős államtitkár a sportolóra emlékezve azt mondta: „Kolonics György beírta magát a sport történelemkönyvébe, és méltó arra, hogy iskola, versenyek, most pedig egy ilyen létesítmény is viselje a nevét." A névtáblát a legendás kenus szüleinek jelenlétében volt edzője, Ludasi Róbert avatta fel pénteken.

A 2010 januárjában átadott, mostantól Kolonics György Vízisport Központnak nevezett bázison a hajótárolók és a szálláshelyek mellett korszerű edző- és konferenciaterem is található, és csaknem kétszáz versenyzőnek ad felkészülési, edzőtáborozási lehetőséget. Alkalmas iskolai táborok, vízitúrák és egyéb vízi szabadidősportos tevékenységek lebonyolítására is.

Kolonics György 36 éves korában, 2008. július 15-én, edzés közben hunyt el. Két olimpiai bajnoki címe mellett világbajnokságon 15-ször, Európa-bajnokságon pedig 3-szor állhatott fel a dobogó felső fokára.

(MTI/EMMI Sportért Felelős Államtitkárság-kormany.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr965043593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása