CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Látszatdemokrácia emelt áron...

2013. január 28. 06:59 - csú

VOX-1.PNG avagy mi köze van Csepelhez Fülig Jimmynek és a Boldogság Szigeteknek? Egy kis türelmet, mindjárt kiderül ez is, meg az is, hogy miért fújták le a népszavazást és mit titkolnak az SZTK-val kapcsolatban a csepeliek elől, de menjünk sorjában!

A csepeli fideszes kétharmados vezetés két év után döntött, megkérdezi a népet. Először népszavazásra gondoltak, de aztán rájöttek, hogy ebből még baj is lehet, ezért aztán tavaly november 29-én, hosszas vita után, saját előterjesztésüket megváltoztatva, végül a konzultáció mellett döntöttek.

A konzultációval ugyanis csak nyerni lehet. Mármint nekik, mert eredménye szinte ellenőrizhetetlen, valamint az azt megszervező, lebonyolító cégnek, akit egyébként az „alacsony” összeg miatt egyszerű közbeszerzési eljárás keretében is felkérhetnek a feladat megvalósítására.

Lássuk azonban – immár konkrétan –, miről van szó. Mi történt, hogy idáig fajultak a dolgok? Rájöttek, hogy az előző vezetés által teljesen „felélt, elherdált” milliárdokból 2012 végére, még mindig maradt kétmilliárd a nagy dunna alatti matracba bevarrva. Skandalum! Égbekiáltó felelőtlenség! Hogy mit keresték? Most mit tegyenek? Közeledik az újabb megmérettetés, fogy a népszerűség, s itt állnak terv nélkül. Az eszükbe sem jutott, hogy valamikor volt egy választási ígértük, s már azt is elfelejtették, hogy fél évvel a határidő után nagy nehezen elkészítették saját gazdasági programjukat, amelyben felvázolták a „jövőt”. Teljesen tanácstalanok voltak. Először a fülkeforradalmi kétharmaddal bíró frakció ijedt meg igazán. Titokban – Németh Szilárd háta mögött –, össze is ültek, Borbély Lénárd alpoli vezetésével. Csakis konzultálni, tanácskozni. Ki is ötlötték a tutit. Gyorsan, sürgősségi előterjesztésként, a testületi ülésen ki is osztották. Nem a tutit, ahogy szokták, csak az azt tartalmazó javaslatot. Rendezzünk népszavazást. Hurrá! A választások előtt többször kezdeményeztük, majd elfelejtettük, de most majd megcsináljuk. A nép meg csak ámul-bámul majd, hogy mi, csepeli fideszesek, mekkora demokraták vagyunk. Csak hajszál került a frakció 31 millióba kerülő népszavazási levesébe. A polgármester szilárd maradt. Sőt! Rájött, hogy a népszavazás talán nem is érdekli majd az embereket, s akkor leégnek. Ezt a szégyent ő nem élné túl. Mit szólna a Kedves Vezető ahhoz, hogy egy saját maguk által kiírt piti kis népszavazást sem tud tutira megszervezni? Meg is haragudna rá. Szörnyű, még elgondolni is. De ekkor hirtelen eszébe jutott, hogy Fülig Jimmy, a Boldogság Szigetek királyaként nemcsak pertut ivott népével, még beszélt, konzultált is vele. Be is írta magát a királyság történelmébe. Ez az igazi frankó! Nem a népszavazás. A néppel igenis konzultálni kell! A Kedves Vezető is állandóan konzultál népével. Egy kis konzultálás után meg is állapodtak: „konzultációt kezdeményeznek a kerület lakosaival”. Öt millióért. Mégse 31-ért, ahogy ezt a Borbély gyerek hebehurgyán javasolta.

Telt-múlt az idő. Közel két hónapig semmi sem történt. Idén januárban azonban végre kiderült, hogy öt millióból nem lehet konzultálni. Egy-két lakossági fórum, meghívott külső, hazai és nemzetközi szakemberek nyilvános szakmai vitája, moderátorral, képernyőre kivetített adatokkal, a szocik tehetetlenségének Németh Szilárd általi bemutatásával, a Csepeli Hírmondó szerkesztett tudósításaival, megvágott videofelvételekkel, s már híre-hamva sincs e hatalmas összegnek. Könnyű volt Fülig Jimmynek. Király létére az emberek között élt, pertuban volt népével, ismerte minden gondolatát. Hol vannak már azok az idők. Ő csak a Boldogság Szigeteken uralkodott, ez meg a Csepel-sziget fővárosa. Itt Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő, fővárosi közgyűlési tag, kulturális tanácsnok, több fővárosi és országos bizottság, illetve csoport nagyhatalmú vezetője az úr. Neki ilyesmikre nincs ideje. Arról nem is beszélve, hogy a konzultáció lebonyolítására kiszemelt szegény társaság is jelezte: kellene még egy-két millió egy királyi pompához illő konzultációhoz. Január 24-én aztán meg is született a csepeli fülkeforradalmi többség döntése: nyolc millióba fog kerülni a konzultáció. Hogy miért annyiba? Nem érdekes. Kimondták, leírták, megszavazták. Punktum.

Hogy most megépül-e a választási ígéretként beharangozott Csepeli Uszoda, vagy helyette Királyerdőben szilárd útburkolatot építenek? Nem tudom. Még az is lehet, hogy mindkettőt felvállalják. Szerintem Németh Szilárd és munkatársai már tudják. Csak nem kötik az orrunkra. Majd egyszer. Addig is játszadozhatunk a látszatdemokrácia homokozójában.

Egyébként most jutott eszembe. Azt sem kötik az orrunkra, hogy mi lesz a csepeli SZTK sorsa. Pedig volt idejük megválaszolni a kérdést. Ezért megismétlem. Átadják az államnak, illetve a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórháznak a csepeliek százmillióiból is felépített új SZTK-t,  vagy továbbra is a csepeliek érdekét fogja szolgálni?

V O X

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr245044534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása